Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la celebració de la patrona de la policia, aquest matí.
Un moment de la celebració de la patrona de la policia, aquest matí.

Rossell anuncia vuit nous agents i vol reforçar l’àrea de policia judicial


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

“Totes les àrees necessiten un reforç específic, però potser sí que l’àrea de policia judicial és la que més urgent necessitaria alguns reforços perquè és la que es dedica més a les qüestions que més abunden aquí a Andorra”. Així ho ha afirmat avui en l’acte de celebració de la festivitat de Santa Maria Auxiliadora, patrona del Cos de Policia que es commemora el dia 24, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, per qui també “es necessita un plus” en tot el que són temes de “drogodependències, tràfic i consum de drogues”.

Rossell, que ha volgut deixar clar que “tots els grups estan ben servits” si bé “necessitaran en un futur més efectius per anar cobrint les baixes que es van produint”, ha recordat que un dels compromisos que va adoptar en el moment de ser nomenat ministre va ser el de destinar tots els esforços i recursos necessaris per tal de garantir la seguretat pública, un dels “béns més preuats del país”, i en aquest sentit ha recordat que aquesta legislatura  s’han fet ja tres concursos amb noves promocions, a la vegada que ha anunciat que els pròxims dies sortirà una nova convocatòria per incorporar vuit agents més al cos.

Així mateix, el ministre, que ha insistit que “sempre cal donar sortida a la possibilitat que es puguin incorporar nous agents tenint en compte els reptes cada vegada més grans que tenim”, ha celebrat que “cada vegada tenim concursos amb més presència de dones” i ha recordat que darrerament hi ha hagut cinc incorporacions. Precisament incrementar la presència de dones és un “dels reptes que tenim no només la policia, sinó els cossos especials en general”, ha conclòs.

D’altra banda, Rossell, que en el seu discurs ha incidit en la tasca reglamentària que s’ha fet per desplegar la llei del cos incidint sobretot en els reglaments relatius a les especialitats i a la formació, ha destacat també l’acord assolit amb l’Europol, un acord del qual “ja feia molts anys que s’anava al darrere” i que, gràcies a “l’esforç i la constància s’ha pogut signar”. En aquest sentit, el titular de Justícia i Interior ha assegurat que ser dins Europol “significa molta col·laboració en tots els nivells i per a Andorra és una cosa molt positiva, ja que tindrem accés a molta informació i a treballar conjuntament amb cossos especials europeus i d’arreu del món”.

Per la seva part, el director de la Policia, Jordi Moreno, que en la seva intervenció ha fet un breu repàs a la tasca desenvolupada pel cos els darrers dos anys on “s’ha incrementat el volum de feina” degut als controls que s’han fet per assegurar el compliment de les mesures decretades per fer front a la pandèmia de la Covid-19, ha anunciat que tot i que ja s’ha incrementat en dos efectius el grup de delictes tecnològics està previst “treure noves places d’administratiu tècnic en temes de ciberseguretat”.

Al marge dels delictes tecnològics, i de la lluita contra la pornografia infantil, “un tema que ens preocupa molt”, Moreno ha destacat que s’ha treballat molt per “intentar identificar i localitzar” els autors dels “últims furts amb força que hem tingut”, una tasca que, amb la col·laboració de les policies veïnes, s'ha mostrat convençut que “donarà els seus fruits”.

Moreno, que ha deixat clar que s’ha “treballat en tota mena de delictes”, ha destacat també la tasca feta en matèria d’estupefaents amb l’increment de controls a les fronteres que han comportat un major nombre de confiscacions i detencions, i el treball en l’àmbit de la violència de gènere.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha estat l’encarregat de tancar l’acte per commemorar la patrona del Cos de Policia, que ha arrencat amb la tradicional missa i l’acte d’honor a la bandera i presentació d’armes que es va fer a la plaça del la Plaça del Poble, amb una intervenció en què ha agraït la tasca del cos per vetllar per la seguretat del país i la salut dels ciutadans, especialment durant els moments més durs de la crisi sanitària.

Com és habitual, durant l’acte s'han lliurat les insígnies de bronze, argent i daurada a la dedicació policial així com la creu daurada per reconèixer la tasca dels integrants del cos amb 15, 20, 30 i 40 anys de servei, a la vegada que s'ha condecorat els directors operatius de la guàrdia civil i policia nacional espanyola, Pablo Salas i José Ángel González, i el major dels mossos d’esquadra, Josep Lluís Trapero. També s'ha donat una placa als quatre membres que s’han jubilat els darrers dos anys i una medalla als caps de tres cans que també es retiren del servei.

Rossell
Agents
policia judicial
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic