Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.

S'adjudica la segona fase de les actuacions de millora a la CS-520 de Comallempla


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El Govern ha aprovat avui l’adjudicació de la segona fase de les actuacions de millora a la CS-520 de Comallempla, a la parròquia de la Massana. L’adjudicació ha estat per a l’empresa Construccions Entrimo per un import total de 132.469,54 euros. Concretament, el tram objecte del projecte, es troba en el punt quilomètric 0+430 de la Carretera Secundària de Comallempla i té una llargada aproximada de 250 metres lineals. L'objectiu de l'actuació és millorar tot el sistema de drenatges, tant de pous com de cunetes, evitant un excés de volum d’aigua que es concentra en un sol punt i que permeti prevenir problemes d’erosió i impacte de sòlids.

Adjudicat l’arranjament del mur a la CS-140

D'altra banda, també s'ha aprovat avui l’adjudicació de les obres per a l’arranjament del mur de sosteniment esllavissat de la CS-140, a la sortida del poble de Sant Julià de Lòria. El propòsit és actuar i rehabilitar el mur de sosteniment d'uns 32 metres de llargada que hi ha al punt quilomètric 1 +200 de la CS-140 a Fontaneda. A més, es preveu alinear-lo al límit d’edificació, al costat esquerre de la carretera secundària. Així, es proposa la construcció d’un nou mur de maçoneria, el reblert de terres de sòl seleccionat entre el trasdós del nou mur de maçoneria i el mur existent i la pavimentació de la zona entre els dos murs, així com el drenatge de la plataforma mitjançant embornals i tub de desguàs cap al torrent. El concurs públic ha estat per a l’empresa T.P. Comesa per un import de 122.149,57 euros.

Treballs de reparació de barrera dinàmica
Finalment el Govern també ha aprovat avui l’adjudicació dels treballs de reposició d’una barrera dinàmica intermèdia per la protecció de la caiguda de blocs rocosos que se situa al Canal de l’Alzina, al Solà d’Andorra La Vella, afectada per diversos episodis de despreniments rocosos. El concurs públic ha estat per a l’empresa Inaccés per un import de 71.156,14 euros.

Comallempla
CS-140
CS-520
Fontaneda
Solà d'Andorra la Vella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic