Diari digital d'Andorra Bondia
Zona de Pla de les Pedres, on s'uneixen els dominis de Pas de la Casa-Grau Roig i Soldeu El Tarter.
Zona de Pla de les Pedres, on s'uneixen els dominis de Pas de la Casa-Grau Roig i Soldeu El Tarter.

Saetde veu difícil que les pistes i l’aeroport puguin ser compatibles


Escrit per: 
Agències

“Si no ens molesta no ens hi oposarem, però em sembla que és molt difícil fer una instal·lació com la que pretén la Cambra sense que perjudiqui els nostres plans d’inversió de futur.” Així de clar es va expressar el màxim accionista de Saetde, Joan Viladomat, en ser qüestionat per la posició de la societat davant de la possible instal·lació d’un aeroport en zona de concessió de l’estació. Viladomat va assegurar que els enginyers de la societat estan en contacte amb l’empresa que està duent a terme l’estudi de viabilitat per veure si es poden encaixar les dues necessitats, sense afectar a Saetde i el seu futur creixement.   

L’objectiu de la Cambra de Comerç és que Andorra disposi ben aviat d’un aeroport per potenciar el turisme, el comerç i la inversió estrangera, però amb la mirada posada en Europa i també fora del continent. “Volem enllaçar el país amb l’Àsia, el Japó, la Xina i Dubai”, ha insistit més d’una vegada el president de l’entitat, Miquel Armengol. Un element que fa pensar Viladomat que els dos objectius no podran ser compatibles. “No som antiaeroport, però jo entenia que la idea era fer una petita infraestructura i veig difícil compatibilitzar ambdues coses amb les dimensions i els avions que es volen fer aterrar”, argumenta.
Des que Armengol ha agafat les regnes de la Cambra de Comerç s’ha tornat a posar sobre la taula un nou projecte per instal·lar un aeroport a Andorra. Per això han impulsat un estudi sobre la viabilitat de la infraestructura, que està duent a terme l’empresa francesa Navblue (una filial d’Airbus amb seu a Tolosa). Aquest estudi, que ja ha entrat a la darrera fase d’anàlisi, ha assenyalat Grau Roig –molt a prop de l’entrada del túnel d’Envalira–  com la ubicació ideal per poder-hi instal·lar l’aeroport. Això afecta directament la concessió que té actualment Saetde com a societat explotadora de les pistes d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig, dins de la marca de Grandvalira. Cal recordar que tant el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, com el cap de Govern, Toni Martí, han mostrat sempre com a prioritari l’equipament que hi ha a la Seu d’Urgell, deixant en un segon terme i sempre en mans de la Cambra de Comerç la iniciativa de l’aeroport a Andorra.

Andorra
Saetde
Grau Roig
Viladomat
aeroport
cambra
. Comerç
Armengol

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Están locos. Muy locos. Han perdido el juicio.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte