Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l'entrega de guardons de la 13a edició de la Ruta de la tapa.
Un moment de l'entrega de guardons de la 13a edició de la Ruta de la tapa.

Sant Julià clou la Ruta de la tapa amb 5.800 unitats venudes i la victòria de l’hotel Comabella


Escrit per: 
Agències / Foto: M.P.

Després d'un any amb dificultats pel sector de la restauració, el Comú de Sant Julià de Lòria va proposar per enguany una Ruta de la tapa més espaiada en el temps per tal de poder arribar a un major nombre de públic i no generar aglomeracions. Al llarg de quatre caps de setmana, una dotzena d'establiments han ofert les seves creacions a la ciutadania, fet que ha provocat que durant aquest temps s'hagin venut fins a 5.800 tapes. En l'edició del 2019, la darrera que es va poder celebrar abans de l'esclat de la pandèmia, se'n van vendre 3.500. El guanyador d'aquesta edició ha estat l'hotel Comabella, que ha rebut un premi en metàl·lic de 500 euros.

La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, ha manifestat que aquesta iniciativa "sempre s'ha valorat molt positivament per part dels restauradors" i pels habitants de la parròquia, i el fet d'haver espaiat més la proposta "ha encaixat molt bé". A més, es tracta d'un projecte que no només apropa ciutadans de Sant Julià, ja que també afavoreix el turisme intern. "En un moment tan complicat com el que han viscut, els restauradors han estat il·lusionats en participar-hi i oferir el millor de la seva cuina", ha afegit.

Pel que fa a la resta de classificats, l'Snack Bar Valireta ha quedat en segona posició, rebent un premi de 400 euros, el bar Muntanya tercer (300 euros), i el restaurant Cantàbric a Taula quart (300 euros). En aquest sentit, i per tal d'afavorir encara més la reactivació de la restauració, la cònsol ha explicat que s'ha fet una crida des de la corporació per tal que "siguin ells qui ens aportin propostes i ens demanin com els podem ajudar", ja que, de fet, són els restauradors qui coneixen "quines iniciatives poden engrescar la ciutadania".

De cara a noves edicions, Comú i restauradors estudiaran implementar noves fórmules de la ruta com podria ser celebrar-la només durant dues setmanes però no només durant el cap de setmana, sinó també els dies laborables.

Per la seva banda, Carles Flinch, com a membre del jurat, ha destacat que "ha estat difícil ser imparcial perquè hem tastat tapes molt bones i originals". "El guanyador l'hem escollit per l'originalitat de la seva tapa, pel producte de proximitat i per la presentació", ha conclòs.

Sant Julià
clou
Ruta de la tapa
5.800
unitats
venudes
Victoria
l’hotel Comabella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic