Diari digital d'Andorra Bondia
Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, amb el cartell del segon procés participatiu de la parròquia.
Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, amb el cartell del segon procés participatiu de la parròquia.

Sant Julià de Lòria destinarà uns 250.000 euros al segon procés participatiu per embellir el nucli urbà


Escrit per: 
Agències

'Ajuda'ns a embellir el nucli urbà' és el títol que el Comú de Sant Julià de Lòria ha escollit per presentar el segon procés participatiu de la parròquia, un projecte que, segons ha apuntat el cònsol major lauredià, Josep Majoral, "és bastant més ambiciós" que el primer i que té com a objectiu escoltar les opinions de la ciutadania per canviar la imatge del poble. Malgrat que els resultats que s'extreguin del procés seran els que determinaran la inversió que caldrà fer, el cònsol ha anunciat que en el pressupost que s'haurà d'aprovar abans de finals d'any la partida reservada per a aquesta finalitat és d'uns 250.000 euros.

Majoral ha explicat que el fet de convocar un procés participatiu per embellir el nucli urbà permet, en primer lloc, millorar la qualitat de la presa de decisions, ja que "pel fet de governar una parròquia no sempre tens copsades les necessitats reals de la ciutadania en general". En segon lloc, ha dit que també permet "millorar l'impuls i la qualitat democràtica" perquè "és important que la gent pugui dir la seva en projectes d'interès de la parròquia". Finalment, ha destacat la representativitat com a un eix fonamental per tal que un major volum de persones hi puguin dir la seva.

Per tal de posar en marxa el procés, la corporació ja ha començat a fer una sèrie d'enquestes telefòniques a un nombre de persones que se situa entre les 400 i les 500. En aquest sentit, ha manifestat que la setmana vinent s'espera tenir uns resultats preliminars, tot i que la voluntat és tenir definit tot el projecte sobre la primera quinzena de gener.

Paral·lelament, el Comú impulsarà també una sèrie de reunions de treball obertes a tota la població. Aquestes trobades tindran lloc el 22 de novembre a les 18 hores; el 24 de novembre a les 19.30 hores, i el 14 de desembre a les 19 hores, totes elles a la sala Sergi Mas de l'antiga Casa Comuna. Per participar-hi, però, caldrà reservar plaça mitjançant un telèfon que el comú posarà a disposició del públic. A banda, està prevista la celebració d'una reunió telemàtica que se celebrarà el 29 de novembre a les 21.30 hores. Si un ciutadà no pot participar en cap de les reunions, també podrà dir la seva mitjançant un formulari en línia.

Aquestes trobades hauran de servir, doncs, per elaborar un diagnòstic que digui què és el que s'ha de modificar i què no; també s'haurà de fer una llista de prioritats, ja que és probable que la remodelació del nucli urbà es faci per fases, i s'hauran de definir "les grans línies d'actuació" gràcies als resultats obtinguts al llarg del procés.

Durant la presentació, Majoral ha reiterat l'ambició d'aquest projecte, recordant que en el primer procés participatiu, que va anar adreçat a la creació del parc infantil de Camp de Perot, es van destinar uns 125.000 euros. Tot i que serà la ciutadania que acabarà decidint com serà el futur aspecte del poble, el cònsol ha indicat que des del Comú es continuaran fent les tasques d'embelliment habituals, tot i que no es farà cap actuació urbanística.

procés participatiu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte