Diari digital d'Andorra Bondia
El nou dipòsit d'aigua inaugurat aquest matí.
El nou dipòsit d'aigua inaugurat aquest matí.
Visita de les autoritats al nou dipòsit d'aigua.
Visita de les autoritats al nou dipòsit d'aigua.

Sant Julià de Lòria inaugura el dipòsit d'aigua de Nagol amb capacitat per emmagatzemar 700.000 litres


Escrit per: 
Agències

Sant Julià de Lòria ha inaugurat aquest dilluns l'obra que ha requerit una de les inversions més importants que fins a la data ha executat l'actual comú lauredià. Es tracta del dipòsit d'aigua de Nagol, una infraestructura que, tal com ha explicat el cònsol major, Josep Majoral, ha representat un cost que se situa en els 670.000 euros. Amb aquest nou equipament, que té capacitat per a emmagatzemar fins a 700.000 litres i subministrar-ne 160.000 diaris, Sant Julià ja disposa "d'una de les millors xarxes d'aigua potable de totes les parròquies", ja que gràcies a la interconnexió dels diferents dipòsits de la vila es pot donar servei a tot el poble en cas que sigui necessari.

Així doncs, el dipòsit d'aigua dona subministrament a tot el poble de Nagol, tot i que també pot arribar a donar servei al Trillà, a un tram de la carretera de la Rabassa i al centre del poble. De fet, es troba actiu des de fa gairebé un mes. Pel que fa al funcionament, capta l'aigua del riu de Llumeneres per pujar-la fins a l'antic dipòsit de Certers.

Una vegada aquest està ple, torna a baixar i omple el de Nagol per subministrar les llars de la zona. Amb aquesta instal·lació, Majoral ha reconegut que "estem tranquils a mitjà termini" pel que fa al subministrament d'aquest servei perquè "la previsió del creixement de la parròquia no és massa important". Per tant, "amb aquest dipòsit no hi ha d'haver cap problema a nivell de tota la parròquia".

El cònsol major lauredià també ha reconegut que, actualment, "aquest dipòsit no era estrictament necessari", ja que el que s'ha volgut fer és "una previsió a futur". "L'aigua és un bé cada dia més preuat i ens hem anticipat en fer aquest estoc en cas de necessitats futures", ha afegit.

Problemàtica dels abocadors

La falta d'abocadors on llançar els residus de les obres continua sent una problemàtica evident a Andorra. En una reunió mantinguda entre representants dels comuns, el Govern i l'Acoda, es va posar en relleu la necessitat de trobar una solució a aquesta situació i es va acordar que l'abocador del Pic del Maià pogués obrir abans i tancar més tard per tal de pal·liar les mancances actuals, sempre que la neu durant la temporada d'hivern ho permeti.

Paral·lelament, segons ha recordat Majoral, Sant Julià de Lòria està estudiant l'ampliació de l'abocador de la Rabassa, malgrat que a hores d'ara "estem esperant el projecte redactat" i, a partir d'aquí, caldrà fer encara la corresponent licitació per tal d'aplanar les terres i els treballs que escaiguin. Tot i aquesta possible solució, ha assegurat que aquesta "no és l'alternativa per diverses raons".

Una d'elles és per la carretera que dona accés a l'equipament, ja que caldrà "regular el trànsit". "No podem permetre que pugin 200 camions diaris perquè és molt estreta i, per seguretat, només haurien de pujar camions petits". A banda, també ha apuntat una problemàtica de costos associats pel que fa als desplaçaments dels vehicles entre parròquies.

Amb tot, Majoral ha manifestat que la solució ideal seria que cada parròquia disposés d'un petit abocador, tal com es recull en un informe encomanat pel Govern entre els anys 2006 i 2007. "Crec que s'ha de reprendre aquest estudi i que cada parròquia faci l'esforç", ha dit. Aquesta alternativa permetria reduir, a més, el trànsit de camions. Ara, el ministeri d'Ordenament Territorial és l'encarregat de configurar una taula de treball que analitzi possibles solucions.

Andorra
dipòsit
Aigua
Sant Julià
Nagol
Majoral

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte