Diari digital d'Andorra Bondia
El magatzem comunal de Sant Julià de Lòria en el moment de l'esllavissada.
El magatzem comunal de Sant Julià de Lòria en el moment de l'esllavissada.

Sant Julià destina prop de 45.000 euros a la contractació d'un gabinet d'advocats per l'esllavissada de la Portalada


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

El Comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat avui la contractació d'un gabinet d'advocats per fer front a la demanda interposada contra la propietat de la Portalada després de l'esllavissada que va tenir lloc durant el període estival del 2019. La contractació suposa un cost de 44.862,70 euros i, segons ha explicat el cònsol major lauredià, Josep Majoral, l'objectiu "és defensar els interessos del comú per fer front als honoraris d'aquest gabinet jurídic". L'esllavissada va provocar danys en béns propietat del Comú, com és el cas de la deixalleria comunal, "i defensar tot això és la nostra obligació", ha indicat el cònsol. Arran de la problemàtica, la corporació parroquial ha decidit demandar la propietat del terreny pels danys ocasionats, però no han transcendit la resta de detalls en tractar-se d'un procés judicialitzat. En aquest afer també es veu implicat el Govern, però Majoral ha assegurat que cadascuna de les administracions defensarà els seus interessos, ja que "anar de la mà en un procés judicial no pot ser".

Aquest és un dels quatre suplements de crèdit que s'han aprovat durant la sessió ordinària del consell de comú, tot i que Majoral ha insistit que cap d'ells suposarà un endeutament per a la corporació perquè s'han reconduït diners d'altres partides. En aquest sentit, un altre dels acords presos en la sessió fa referència a un suplement de crèdit per valor de 45.930,09 euros per tal de finançar les despeses derivades de traspàs de la secció esportiva d'esquí de fons del Comú a la societat Sasectur. En aquest punt, Majoral ha posat en relleu que el traspàs cerca "endreçar tot el projecte d'esquí de fons", i la millor manera "és que la contractació del personal del club es faci a través de Sasectur". Fins ara, encara hi havia personal que era càrrec de confiança de l'anterior consolat "i no era de rebut". Per tant, "es tracta d'un tràmit administratiu per tenir-ho tot endreçat", ha assegurat el cònsol.

L'administració laurediana també ha aprovat dos suplements de crèdit per finançar el Punt Jove i el Centre de Dia per a la gent gran, per uns imports de 15.000 i 14.700 euros respectivament. En relació amb el Punt Jove, els consellers de la minoria, Cerni Cairat i Maria Àngels Aché, han celebrat que finalment aquest projecte es dugui a terme, però també han lamentat que no s'hagi tingut en consideració la ubicació que va proposar Desperta Laurèdia, a les antigues oficines de Naturlandia. Cal recordar que aquest Punt Jove s'ubicarà a la plaça de la Germandat, on hi havia les oficines d'Andorra Telecom. Per la seva banda, Majoral ha recordat que l'objectiu d'aquest espai és crear un punt de reunió i trobada per als joves, el sector de la població que ha estat més desatès tradicionalment a la parròquia. El mobiliari ja està encomanat i si no es pot estrenar durant el desembre, l'obertura s'oficialitzarà durant el gener del 2021.

Pel que fa al Centre de Dia, té com a objectiu donar servei a la gent gran de la vila laurediana. "Entenem que és un servei necessari i persegueix que la gent gran de Sant Julià que encara no està per anar a una residència de manera permanent se senti menys desarrelada de la parròquia", ha explicat el cònsol, alhora que ha anunciat que l'obra ja està acabada, el mobiliari encomanat i només faltaria l'autorització del Govern per obrir, que podria arribar durant el mes de desembre. Per tal de finançar aquests dos projectes, s'han reconduït diners de la partida destinada a la Llar de Lòria, que a causa de la pandèmia genera menys despesa.

Al seu torn, Cairat ha demanat a la majoria sobre el termini de contractació d'un controlador financer pel Comú, un càrrec de relació especial que es despenja directament dels cònsols. En aquest punt, Majoral ha defensat la contractació per tenir una persona que s'encarregui de supervisar i donar seguretat a Finances, vist que és un departament "molt sensible i complex". Així, de la mateixa manera que en la resta de càrrecs de relació especial lligats als cònsols, "quan acabi el cònsol acabarà la relació", ha sentenciat.

Per últim, a banda d'uns canvis en les comissions de Manteniment, Medi Ambient i Sostenibilitat, i en la de Circulació i Aparcaments, per tal que la minoria tingui una millor organització a nivell intern, la minoria també ha demanat l'aclariment de certs dubtes en relació amb l'adjudicació d'explotació dels parquímetres de la parròquia. En concret, la consellera Sofia Cortesao ha manifestat haver-se assabentat mitjançant la premsa que una de les empreses participants hauria iniciat els tràmits per impugnar dita adjudicació i, per tant, ha preguntat si aquesta adjudicació s'ajusta a la llei. En aquest cas, Majoral ha reconegut que tot el procés està "dins de dret", ja que, per contra, s'hauria aturat el procés. Tot i això, la majoria ha explicat que l'empresa que no va guanyar el concurs ha entrat una sol·licitud de demanda administrativa, fet que suposa "el pas previ d'anar a la Batllia si ho veuen convenient".

Sant Julià
destina
prop
45.000 euros
contractació
gabinet
d'advocats
l'esllavissada
Portalada
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic