Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, durant la presentació del procés participatiu per definir el nou parc infantil de la parròquia.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, durant la presentació del procés participatiu per definir el nou parc infantil de la parròquia.

Sant Julià inicia un procés participatiu per definir el nou parc infantil al Camp de Perot


Escrit per: 
Agències / Foto: A.S.

El Comú de Sant Julià de Lòria ha posat en marxa un procés participatiu per definir el nou parc infantil de la parròquia que s'ubicarà al Camp de Perot. El cònsol major, Josep Majoral, ha comentat que aquest procés respon als compromisos electorals de transparència en la gestió i en la implicació de la ciutadania en la millora dels equipaments públics. De fet, ha remarcat que és el primer procés participatiu i que per tant "serà una prova pilot", i ha declarat que tothom pot participar en el procés, però principalment va destinat a aquells que han de fer un ús del parc.

En aquest sentit, ja la setmana passada es va iniciar la primera fase del projecte que va consistir en contactar amb tots els col·legis de la parròquia i la resta de centres educatius del país que puguin tenir alumnes residents, les escoles bressol, la llar de Lòria i amb el SAAS. "L'objectiu és que participi com més gent millor", ha explicat Majoral, remarcant que amb aquest procés es busca que es faci un parc infantil dels usuaris i per als usuaris i no pels membres de la corporació. "El Comú ha de ser l'eina per poder-lo executar", ha remarcat el cònsol. Dins d'aquesta primera ronda de contactes, també s'ha facilitat la informació a les persones que van participar en l'enquesta ciutadana que es va fer en el marc de l'elaboració del pla de comunicació. D'aquestes, s'ha contactat al centener de persones que van respondre que els agradaria participar amb les decisions del dia a dia del Comú, ha indicat Majoral. A més, tothom qui vulgui també pot participar a través del correu ciutadania@comusantjulia.ad.

Un cop s'hagi recollit a la ciutadania, s'iniciarà la segona fase que consistirà en crear grups de treball que es reuniran al Centre cultural i de congressos lauredià perquè mostrin les seves idees. A banda, a les escoles també es faran grups de treball i es farà un concurs de dibuix perquè els alumnes d'entre sis i dotze anys mostrin com seria el seu dia al parc. "D'aquestes reunions n'han de sortir algunes propostes", ha expressat el cònsol major, les quals es presentaran i es valoraran en una tercera fase. "S'escollirà la proposta que més encaixi entre els grups de treball", ha remarcat Majoral, deixant clar que la decisió final també serà de la ciutadania.

Amb tot, l'objectiu és que entre el desembre i el gener el procés participatiu estigui acabat i hi hagi una proposta, i que "el parc sigui una realitat a la primavera". De fet, des del comú ja es va adjudicar l'adequació del terreny de Camp de Perot. El cost del projecte se sabrà un cop estigui dissenyat el parc, però des del Comú recorden que en l'esborrany de pressupost tenen previst destinar més de 200.000 euros als parcs infantils de la parròquia, tot i que encara s'ha d'acabar de tancar, ha indicat el cònsol.

Sant Julià
inicia
procés
participatiu
definir
nou
parc infantil
camp de Perot
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic