Seguretat i intel·ligència artificial, els dos grans reptes del futur
To be digital or not to be digital? Aquesta és la pregunta que el director general de Microsoft Catalunya, Jordi Marín, va llançar als assistents a la conferència que va oferir ahir i que girava al voltant de la transformació digital. Tenint en compte l’impacte de les noves tecnologies avui, la resposta, segons Marín, és clara: sí que s’ha de ser digital, la qual cosa implica que tant les empreses i organitzacions com les persones a títol individual han de fer canvis i evolucionar. “És una qüestió d’evolució”, va dir, perquè la tecnologia avança molt ràpidament.
Marín va destacar dos grans reptes tecnològics de futur per a la societat: la seguretat i la intel·ligència artificial. Respecte al primer, va explicar que les empreses estan invertint molt en seguretat. Microsoft hi inverteix un bilió de dòlars a l’any, procurant anar, la majoria de les vegades, per davant dels hackers. En aquest sentit, un espai segur on emmagatzemar tota mena d’informació és el núvol, va destacar el director general de Microsoft Catalunya, ja que a més de seguretat et permet alliberar espai dels dispositius electrònics. D’aquí que gràcies a la hiperescala es pugui accedir a través del núvol a altres eines i serveis interactius de manera ràpida, fàcil i barata. Ara bé, malgrat guanyar en seguretat, cal vigilar amb la privacitat i “aprendre a gestionar-la”, va dir.
Pel que fa a la intel·ligència artificial, Marín va apuntar que “la qüestió és aprendre a utilitzar-la” i que sigui “profitosa pels nostres interessos”, considerant que es troba en el nivell màxim tant d’abast com de desenvolupament.
I amb relació a la possibilitat que algun dia neixi Microsoft Andorra, el directiu d’aquesta empresa va apuntar que la base de la companyia són els partners i que l’objectiu és aconseguir que al Principat n’hi hagi molts més dels que hi ha ara, si bé la majoria d’empreses tecnològiques del país ja ho són.