Diari digital d'Andorra Bondia
El tram que és d'un sol sentit entre el 17 i el 30 de novembre.
El tram que és d'un sol sentit entre el 17 i el 30 de novembre.

Sentit únic si es reordena l’estacionament a Príncep Benlloch


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

Comerciants, empresaris i hotelers de la zona de Príncep Benlloch veuen amb bons ulls el sentit únic si s’habilitessin espais més àgils per a la càrrega i descàrrega i per a l’estacionament limitat a 30 minuts. Lamenten que amb doble sentit o amb un únic sentit l’afluència de clients és sempre baixa perquè aparcar a l’avinguda o les proximitats és molt difícil. I afegeixen que cada cop hi ha més guals i que els pocs espais lliures que queden solen estar ocupats per cotxes estacionats durant dies ocupant una mateixa plaça.

Si bé el comú està treballant en solucions per incrementar el número de places d’aparcament al barri –un possible nou pàrquing, entre altres opcions–, els comerciants valoren positivament que el projecte de millora i embelliment comportés l’eixamplament de voreres per atraure més vianants i alhora s’habilitessin àrees per a la càrrega i descàrrega, tant per als vehicles de transport de mercaderies com per a particulars que vulguin fer compres o gestions en establiments de la zona.

Precisament fa uns mesos el comú va habilitar un seguit de places d’estacionament limitat a 30 minuts a la part baixa de Ciutat de Valls, prop del Puial. Els comerciants de la zona destaquen que es tracta d’una bona iniciativa que ha donat més facilitat a què moltes persones vagin al barri a fer alguna compra o gestió.

Una altra de les consideracions que han posat de manifest els comerciants és l’excés de velocitat d’alguns vehicles. En aquest sentit, independentment de si es fa el sentit únic o no, estarien a favor de limitar la velocitat en el tram comprès entre la Baixada del Molí i fins al centre de la capital.

El comú encara no ha pres cap decisió

Precisament aquest dilluns al matí el comú s'ha pronunciat al voltant d'aquesta prova pilot a Príncep Benlloch. Concretament ho ha fet el conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, que ha assegurat que la corporació no anunciarà la decisió sobre si es manté aquest únic sentit o es torna a la situació anterior fins a aquest divendres, data en què finalitza la prova.

En qualsevol cas, Canturri ha reconegut que "és complicat" fer passar tots els vehicles pel carrer Ciutat de Valls, sobretot en hores d'entrada i sortida de les escoles. Més enllà d'aquí, però, "no hi ha hagut grans embussos de trànsit".

La corporació ha instal·lat a la zona un aparell de comptar vehicles per acabar de determinar l'èxit o no de l'únic sentit, i també tindrà en compte l'opinió dels veïns i comerciants de la zona, ha garantit el conseller. Amb tot, i encara que es mantingui el doble sentit, el comú manté la intenció d'ampliar les voravies per als vianants.

sentit
únic
reordena
estacionament
Príncep Benlloch
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic