Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller de Medi ambient i Innovació, David Astrié i Joan Ramon Moya.
El conseller de Medi ambient i Innovació, David Astrié i Joan Ramon Moya.

Senyalització d’un circuit esportiu urbà per fomentar el passeig


Escrit per: 
Redacció/Foto: Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella disposa des d’ahir d’un recorregut esportiu urbà senyalitzat, una iniciativa per fomentar el passeig i els hàbits saludables, aprofitant el passeig del riu, molt utilitzat per la ciutadania. Entre el pont de la Rotonda (on s’aixeca l’escultura La noblesse du temps, de Salvador Dalí) i el pont de la Margineda s’ha habilitat un circuit amb 9 punts on se senyalitza d’una banda, la distància entre el punt d’inici i el punt final, i de l’altra, es marquen amb petites plaques a terra diferents punts quilomètrics, una acció destinada principalment a les persones que fan entrenaments, així com les fonts i punts d’aigua i els espais d’interès cultural més propers.
Les zones d’interès turístic i esportiu de la parròquia estan marcades mitjançant codis QR perquè, a través del telèfon mòbil, es puguin conèixer les dades més rellevants de cada espai. Hi ha aturades a l’esmentada escultura de Dalí, al Parc Central, al Centre Històric, al Centre esportiu dels Serradells, al Parc de la Serradora, l’Espai Columba i al Pont de la Margineda.
Tal com va presentar el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, el recorregut abasta una distància de 4,370 quilòmetres, pràcticament la llargada de la parròquia i utilitza els mateixos paràmetres de senyalització que la resta de ciutats que disposen de circuits saludables.
En una pròxima fase que es desenvoluparà ben aviat, al recorregut esportiu urbà s’inclouran dues àrees més. En primer lloc, el circuit perimetral per córrer que s’ha habilitat dins del Parc Central i que desemboca al passeig del riu, i que es farà un cop la gespa que s’ha plantat a la zona on fins fa ben poc hi havia l’skate parc s’assenti. En segon lloc, s’hi afegirà el nou passeig de la recta de la Margineda un cop finalitzin les obres.
El Comú ha dut a terme la iniciativa a demanda de la família de l’atletisme d’Andorra, que va traslladar la idea d’adaptar el passeig per a les persones, cada cop més nombroses, que practiquen esport a la parròquia. En aquest sentit, Joan Ramon Moya, tècnic de la Federació Andorrana d’Atletisme, va recordar que la federació i els clubs utilitzen de manera freqüent aquest circuit per fer entrenaments, ja que al país són pocs els espais plans per córrer.
L’itinerari esportiu se suma a altres accions que s’han impulsat els darrers anys per fomentar el passeig, els hàbits saludables i el model de ciutat sostenible.

senyalització
circuit
esportiu
urbà
passeig
riu
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic