Diari digital d'Andorra Bondia
Una de les reunions dels representants sindicals amb el Govern.
Una de les reunions dels representants sindicals amb el Govern.

SEP i Sipaag recorden que membres d’altres sindicats no els repesenten


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La reunió que van mantenir a principis d’aquesta setmana el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, i el president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, amb Liberals d’Andorra (L’A) ha generat malestar entre la resta de sindicats de la Funció Pública perquè cap d’aquests representants va comunicar la trobada ni se’n va consensuar el contingut. És per això que el Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) i el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) van deixar clar que “no podem consentir que portaveus que no ens representen parlin per nosaltres”.

En aquest sentit, les dues organitzacions expliquen que són sindicats independents i que les úniques persones legitimades per parlar en nom seu són els representants i portaveus que han elegit. És per això que remarquen que “el que facin i diguin membres d’altres sindicats no representa l’opinió del Sipaag ni del SEP i, per tant, no tenim per què subscriure-ho”. Les dues entitats recorden que el SEP és un sindicat amb més de 600 afiliats i que el Sipaag en té més de 220 i es deuen a aquests membres. Davant d’això, afirmen que “considerem que representem uns col·lectius prou nombrosos i importants com per parlar per nosaltres mateixos i no per boca d’altres membres d’altres sindicats”. En tot cas, exposen que amb d’altres formacions sindicals es poden posar d’acord per defensar temes concrets, “com no dubtem que així serà”.
A més, el Sipaag va informar que ja ha contactat la nova ministra de la Funció Pública, Judith Pallarés, i se li ha comunicat la voluntat de mantenir una reunió per intercanviar opinions i punts de vista un cop hagi tingut temps d’analitzar en quin estat es troba el ministeri que encapçala.
Cal recordar que el SEP, en la seva darrera assemblea, es va mostrar en espera que s’introdueixi una modificació a la Llei de la Funció Pública gràcies a l’entrada de Liberals d’Andorra al Govern. En aquest sentit va recordar que el partit es va comprometre davant dels sindicats a derogar el text.

SEP
sipaag
sindicats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic