Diari digital d'Andorra Bondia
Cartells amb els números de les entitats beneficiàries.
Cartells amb els números de les entitats beneficiàries.
Les entitats beneficiàries dels SMS Socials d'Andorra Telecom.
Les entitats beneficiàries dels SMS Socials d'Andorra Telecom.

Set entitats es beneficiaran de l'edició d'enguany de l'SMS Social d'Andorra Telecom


Escrit per: 
Agències / Foto: A. S.

Andorra Telecom ha presentat aquest dilluns a les set entitats solidàries del país que participen en el projecte de l'SMS social. La responsable d'RSC de la companyia, Inés Martí, ha recordat que el projecte "va néixer amb la voluntat de col·laborar amb entitats del país que fan projectes en benefici de persones en situació de vulnerabilitat i també d'animals en situació de risc". Així doncs, s'han presentat els números de telèfon curts destinats a cada entitat, i "a través d'un SMS mòbil amb un preu d'un euro es pot col·laborar en un projecte molt concret", els quals estan habilitats des d'aquest dijous i fins a l'1 d'agost del 2023, ha explicat.

Les entitats que s'han interessat per aquest canal de finançament són Creuem Fronteres, GosSOS, Projecte Vida, Mans Unides, la Fundació Privada Tutelar, Autea i Cooperand. Segons ha comentat Martí, enguany hi ha un projecte menys que en l'edició de l'any anterior quan n'hi va haver vuit i en total, es van recaptar 5.807 euros, una xifra superior a l'edició del 2019. "Aquest any s'han presentat set projectes i els set han estat valorats" segons criteris de rellevància, viabilitat, impacte i eficiència i eficàcia, ha indicat. Martí també ha manifestat que esperen poder arribar a la xifra de 6.000 euros recaptats i ha recordat que l'any passat l'entitat GosSOS va assolir una xifra molt alta, amb gairebé 3.000 euros.

Pel que fa als projectes de les entitats, des d'Autea volen destinar els diners a les famílies que necessiten suport a casa per infants de sis a dotze anys i se li pot donar suport enviant un missatge amb la paraula 'autea' al 601. D'altra banda, el número 602 amb la paraula 'cooperand' estarà destinat a Cooperand amb Latinoamèrica pel projecte de l'escola de Bolívia d'infants del carrer. Quant a la Fundació Privada Tutelar, a la qual es pot donar suport enviant 'fpt' al 603, continuarà treballant per conscienciar a la població de totes aquelles persones que no tenen a ningú que se'n pugui fer càrrec ni les cuidi.

Una de les altres entitats que es beneficiarà de l'SMS Social és Projecte Vida a través de la paraula 'vida' al 604. En aquest cas, els diners ajudaran a l'associació a portar associacions espanyoles i experts per parlar de les malalties mentals i dels trastorns addictius. Per la seva banda, Creuem Fronteres vol destinar als diners per poder enviar una caravana carregada amb material d'ajuda hospitalària als camps de refugiats del Sàhara. En aquest cas, se li pot donar suport enviant 'creuem' al 605.

Des de GosSOS continuaran posant el focus en la gossera de Govern per conscienciar a la població sobre les instal·lacions i sobre la tasca que s'hi duu a terme perquè els animals tinguin una millor vida. Els interessats en ajudar a aquest projecte hauran d'enviar un missatge al número 607 amb la paraula 'gossos'. Finalment, Mans Unides finançarà el projecte que tenen a Colòmbia juntament amb la Fundació Mare Janer, que busca donar una sortida als col·lectius invisibilitzats com la gent que viu al carrer, els immigrants que arriben a Colòmbia i les persones que han caigut en addicions. En aquest cas, cal enviar la paraula 'mans' al 608.

set
entitats
beneficiaran
edició
enguany
SMS Social d'Andorra Telecom

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte