Diari digital d'Andorra Bondia
Set inspeccions a les explotadores de les pistes per la denúncia de l’AAME
Set inspeccions a les explotadores de les pistes per la denúncia de l’AAME

Set inspeccions a les explotadores de les pistes per la denúncia de l’AAME


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El servei d’Inspecció de Treball va realitzar, entre els mesos d’abril i juny passat, fins a set inspeccions a les societats explotadores de les pistes d’esquí arran de les quatre denúncies presentades al març pel president de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME), Carles Iriarte, contra EMAP, Secnoa, Saetde i Ensisa. 
Així consta en la resposta que des de l’executiu es dona a les preguntes sobre aquesta qüestió presentades per la consellera general independent del grup mixt, Sílvia Bonet, i que recull el darrer Butlletí del Consell General. Concretament, es van realitzar dues inspeccions a EMAP, el 5 d’abril i el 4 de maig passat; dues a Secnoa, el 18 i 28 d’abril; dues a Saetde, el 25 d’abril i el 7 de juny, i una de sola a Ensisa, el 12 d’abril.
Arran d’aquestes inspeccions per comprovar les condicions laborals dels monitors d’esquí i de l’anàlisi de la documentació presentada, Inspecció de Treball va requerir a les societats explotadores dels camps de neu nova documentació, que és la que s’analitza actualment. Per això, s’explica des de l’executiu que els expedients iniciats “estan en fase d’informació reservada” i que un cop s’analitzi la documentació requerida als responsables de les empreses l’òrgan competent podrà “prendre una decisió fonamentada sobre la incoació d’un expedient sancionador o l’arxivament de les actuacions”.
D’altra banda, i responent a la interpel·lació de Bonet sobre el seguiment que es fa per vetllar que els monitors forans disposin de la titulació corresponent, l’executiu recorda que és l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (Efpem) la que s’encarrega d’examinar i validar la documentació presentada per cada candidat.
En aquest sentit, el Govern insisteix que les titulacions reconegudes figuren al quadre d’equivalències professionals en esquí alpí o surf de neu, i recorda que les sol·licituds d’equivalència presentades han de ser també validades pels tècnics de l’àrea d’Exàmens Oficials i Reconeixement de Titulacions (Aeort) del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.
En el cas que la titulació presentada no formi part del quadre d’equivalències, el sol·licitant ha de lliurar a l’Efpem el  pla d’estudis de la formació oficial que acredita, un pla que ha d’examinar la comissió d’equivalències de l’Efpem.

 

inspeccions
aame
denuncia
explotadores
pistes
Carles Iriarte
Sílvia Bonet
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic