Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Torres i Àlex Arnó van fer balanç del dispositiu de seguretat ciutadana del Carnaval, ahir a la tarda.
Jordi Torres i Àlex Arnó van fer balanç del dispositiu de seguretat ciutadana del Carnaval, ahir a la tarda.

Set menors afectats per comes etílics durant el carnaval d’Encamp


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: T.N.

El Comú d’Encamp va fer ahir balanç del dispositiu de seguretat ciutadana de les festes de carnaval i va anunciar que hi va haver set menors que van patir comes etílics durant aquesta celebració. “Majoritàriament van ser noies i es van produir fora de la sala de festes.” Així ho va donar a conèixer el cap d’àrea de Museus i Tradicions del Comú encampadà, Àlex Arnó. “Es tracta de la mateixa xifra que l’any passat, per tant no ha disminuït però tampoc ha augmentat”, va evidenciar. També va reconèixer que “no hem aconseguit trobar la manera que disminueixin”. Aquesta és una qüestió que preocupa la corporació i per això considera que “hem de fer una reflexió entre tots per veure per què passa”. 
Aquests comes etílics s’inscriuen dintre de les incidències que “malauradament tenim” cada any durant la celebració d’aquesta festa, va manifestar Arnó. Per això, va dir, s’intenta atreure el màxim de públic a les activitats organitzades per mitigar el botellón. Per aquest motiu, va explicar, cada nit es preparen festes amb diversos estils musicals que puguin atreure el públic a l’interior de la sala, on “les incidències són mínimes”. 
Quant al dispositiu de seguretat de l’interior de la sala on se celebren les activitats de nit, al complex sociocultural i esportiu, Arnó va detallar que hi ha un equip de seguretat format per deu responsables de seguretat més un coordinador. En aquesta sala els incidents són mínims, va dir, perquè hi ha un fort control pel que fa a l’entrada de gots i vidres al recinte. 
A l’exterior, el cap d’àrea de Museus i Tradicions va assenyalar que tant el servei de circulació de la parròquia com la policia es passen la nit fent voltes i rondes per tot el poble, però el botellón està molt estès. Concretament, es dona sobretot a Vila, les Bons i el Tremat. En aquest sentit, el cònsol major, Jordi Torres,  va remarcar que el botellón “passa a totes les parròquies”, i confia que quan comenci a aplicar-se la nova Llei de seguretat pública la policia podrà actuar de manera més àgil. A més, s’aplicaran sancions més importants que repercutiran sobre els menors i també sobre els seus pares. 
Torres espera que tot plegat ajudi que tothom prengui més consciència sobre la repercussió d’aquests fets. Pel cònsol, “està molt bé fer festa, però dintre d’uns límits i sense fer malbé l’entorn urbà”. 
Torres va aprofitar la compareixença per emfatitzar que la festa del carnaval té “molta tradició a Encamp” i que no seria possible sense la feina i la implicació de la Comissió de festes. El cònsol ho va agrair i va destacar que de tots els anys que porta de cònsol, enguany és el “que he vist que els diàlegs han estat més treballats quant a la introducció de noves situacions de l’actualitat social i política i han tingut més gràcia”. “El Carnaval té dues cares”, va assegurar, la cara de dia, quan s’escenifiquen aquestes actuacions, i la de nit,  “que és quan cada any tenim incidències importants com la del botellón”.

menors
afectats
comès
etílics
Carnaval
Encamp
comes etílics
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic