Diari digital d'Andorra Bondia
Imatges virtuals de l’exterior dels sis projectes que competeixen en la fase final.
Imatges virtuals de l’exterior dels sis projectes que competeixen en la fase final.

Sis cossos per a l’INEFC


Escrit per: 
Redacció

Abans que acabi el mes, el jurat encarregat de la selecció donarà a conèixer el projecte guanyador, de moment n’hi ha sis de preseleccionats, per acollir les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC-Pirineus), un equipament per al qual el pressupost municipal aprovat el passat mes de desembre calcula una partida de 4,7 milions d’euros. La previsió és iniciar les obres de construcció de l’edifici escollit, que se situarà a la zona de l’Horta del Valira, durant aquest exercici. 
El pressupost d’enguany va ser presentat per l’equip de govern municipal precisament amb la consolidació del projecte de l’escola superior d’educació física com un dels eixos principals. Avança així a bon ritme una iniciativa que a penes va trigar quatre anys a materialitzar-se des de la idea engegada pel director d’INEFC, Eduard Inglés, i l’excalcalde Albert Batalla, i aquesta tardor iniciava el curs la primera promoció. Demoment, en els espais compartits amb la Uned. Aquesta pressa, reflexionen des d’alguns àmbits, és benvinguda però lamenten que no es trasllada a d’altres equipaments igualment urgents per a la ciutat i la comarca, com el nou hospital o la residència de gent gran. 
Tornant a les sis propostes, el jurat que ha d’analitzar les propostes està constituït per l’alcalde de la Seu, l’arquitecte municipal, dos arquitectes designats pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, una persona amb titulació d’Arquitectura designada per l’INEFC i un altre arquitecte designat per l’Ajuntament, segons el comunicat del consistori per exposar els projectes finalistes. 
El projecte identificat com a 9INEFC proposa generar un balcó-mirador sobre el Cadí al llarg de tota la façana sud-est i en relació amb les pistes esportives, així com connectar l’edifici pels seus dos extrems amb la rambla existent a la zona (amb una plaça d’accés) i amb la futura plaça situada al nord-oest. També planteja convertir el nou traçat del canal de rec en un nou passeig verd. 
El projecte CINF21 dibuixa un volum compacte en tres altures i el propòsit de no interferir visualment amb l’espai agrícola circumdant. També pel que fa a les zones d’aparcament. Presenten un campus on es maximitzen les relacions entre els estudiants. L’objectiu és “generar un campus universitari de referència”. 
Els autors d’IFS21 prenen com a referència, expliquen, el concepte arquitectònic de Castellciutat, per dissenyar un edifici referent en funcionalitat, eficiència i sostenibilitat. 
Pel que fa al projecte designat com a INEFC1, marca el passeig de l’Horta del Valira com a eix principal i dona una especial importància al rec d’aigua existent com a organitzador de l’espai d’edificacions i zones lliures.  A banda, apunta, les persones són les protagonistes. 
KT1AQA  vol consolidar l’eix del Passeig, allargant-lo des de la rotonda del carrer Sant Armengol fins al mirador sobre el Segre, i relligant-lo amb el rosari d’equipaments existents (Arxiu Comarcal, Escola Bressol) i previstos en proximitat al Parc de la Boixadera. L’edifici s’entén com una nova fita en el futur barri, bàsicament residencial.
I OLLIE1 es presenta com un edifici de consum d’energia “gairebé nul” on la necessària procedirà totalment de fonts  renovables. 

 

sis
cossos
INEFC
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic