Diari digital d'Andorra Bondia
Ski Andorra demana revisar el preu del forfet de dia de l’esquí escolar
Ski Andorra demana revisar el preu del forfet de dia de l’esquí escolar

Ski Andorra demana revisar el preu del forfet de dia de l’esquí escolar


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Ski Andorra demana revisar el preu de l’esquí escolar, sobretot del forfet de dia. Així ho va indicar la directora de la patronal de l’esquí, Montse Guerrero, després que l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, manifestés la voluntat de la societat de deixar de participar en aquesta activitat. El sentiment de totes les estacions és que aquesta tarifa s’ha d’actualitzar més enllà de l’IPC, a diferència del que es fa ara, ja que és molt baixa. Amb tot, el que és clar, va dir Guerrero, és que tant Ensisa com EMAP i Secnoa han manifestat una “posició de continuïtat” en aquest àmbit. 
La directora de Ski Andorra va recordar que les pistes i el Govern ofereixen el forfet extraescolar de temporada i les sortides de l’esquí escolar. Quant al primer títol, el preu pactat és de 161 euros, una tarifa “molt reduïda”, remarca, de la qual els infants en paguen 
98 euros. La diferència és subvencionada per l’executiu. Davant d’això, Guerrero exposa que tot i que és cert que des de l’administració s’hi fa una aportació econòmica, la realitat és que les estacions fan “un esforç considerable” perquè els escolars puguin esquiar a un preu molt baix, per potenciar aquest esport des que són ben petits. En relació amb el forfet de dia de l’esquí escolar, la tarifa establerta és de 6,24 euros per alumne, IGI inclòs. Aquest import és el que paga el Govern a les estacions pels alumnes que no tenen forfet de temporada a l’hora de participar en les sortides de l’esquí escolar, una activitat organitzada pel ministeri d’Educació i que és obligatòria per a tots els infants del país, perquè forma part del temari. Cada alumne fa entre cinc i set dies d’esquí per temporada i és el Govern el que finança el transport i les dues hores de monitor al dia i facilita el material. Les estacions comparteixen que l’activitat permet fomentar l’esquí des de la base, però assenyalen que la tarifa que hi ha establerta és “molt preferencial” i que només està subjecta a l’IPC. És aquest preu el que consideren que cal revisar. Des de Ski Andorra no es va especificar, però, de quant hauria de ser l’increment, ja que és una qüestió que no s’ha tractat entre els membres.
Per altra banda, la directora de Ski Andorra va apuntar el problema que suposa el fet que una societat no vulgui formar part de l’esquí escolar, ja que no es podrà oferir un forfet extraescolar per a totes les estacions. Davant d’això es va preguntar si aquest títol es podrà vendre o no i va remarcar que ara el que s’haurà de veure és quin tipus de forfet és el que es podria oferir en el cas que es confirmi que Saetde no participa d’aquesta activitat (ja que no està d’acord amb els preus però tampoc vol infants a l’estació). Per això es va mostrar a l’espera que la reunió de divendres pugui ajudar a trobar una solució.
La temporada passada es va vendre 3.800 forfets extraescolars (que són optatius) i uns 7.000 infants dels tres sistemes van participar en l’activitat d’esquí escolar.

 

Ski Andorra
forfet
esquí escolar
preu
revisar
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic