Diari digital d'Andorra Bondia
Jornades tecnicocientífiques sobre el retorn dels grans carnívors a les zones de muntanya.
Jornades tecnicocientífiques sobre el retorn dels grans carnívors a les zones de muntanya.

Suport a l’extracció de Cachou si ho determinen els tècnics


Escrit per: 
Agències

El president de la Fundación Oso Pardo, Guillermo Palomero, ha afirmat que donarà suport a l’extracció del medi de l’os Cachou si els tècnics així ho determinen. Palomero ha dit que els atacs de Cachou estan fent augmentar “l’alarma social” cada dia que passa, i ha afegit que aquest fet va en contra de la totalitat del projecte de reintroducció d’ossos al Pirineu. El president de l’entitat conservacionista ha dit que “no podem jugar-nos el futur de tot el projecte ni seguir creant alarma i inquietud” pel comportament de dos ossos. Palomero s’ha mostrat “molt sorprès” pel fet d’haver-se donat dos casos d’ossos (Goiat i Cachou) que matin cavalls de més de 500 quilos a la mateixa zona, i ha assegurat que creien que Goiat “era un cas excepcional”. El conservacionista ha reconegut que “li costa molt interpretar” el cas de Goiat i Cachou.
Palomero ha participat en les Jornades tecnicocientífiques sobre el retorn dels grans carnívors a zones de muntanya. A aquestes jornades també hi ha participat Iván Afonso, tècnic del Consell General d’Aran-Piroslife. Afonso ha explicat que no es pot dilatar molt en el temps la presa d’una decisió sobre l’extracció o no del medi de Cachou. El tècnic ha reconegut que si hi ha un sisè atac aquest setembre haurà sobrepassat tots els límits.
Afonso ha parlat de les tècniques per canviar el seu comportament i que deixi de matar bestiar equí, i ha dit que s’haurà de veure els dies vinents si han estat efectives.
Cachou és un mascle molt important dins el projecte de reintroducció dels ossos al Pirineu. És fill de Plume i Balou i per tant no està emparentat amb Pyros i s’evita el problema de consanguinitat.
El projecte contempla la substitució d’un os en cas de ser problemàtic. Aquest punt s’hauria d’analitzar a posteriori en cas que els tècnics decideixin optar per l’extracció del medi de l’animal perquè no han funcionat les mesures de correcció del caràcter “fortament depredador” de Cachou.

suport
extracció
Cachou
tècnics
determinen
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic