Diari digital d'Andorra Bondia

Suport perquè Llavorsí recuperi la titularitat del bosc d’Arnui


Escrit per: 
Redacció


La comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució de CiU perquè l’Ajuntament de Llavorsí (Pallars Sobirà) pugui recuperar la titularitat del bosc d’Arnui, expropiat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre l’any 1928. La iniciativa s’ha pogut aprovar després que CiU ha acceptat una esmena del Tripartit.

El text definitiu exposa, textualment: “El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a continuar donant el suport necessari a l’Ajuntament de Llavorsí en el cas que exerceixi el dret de reversió de l’expropiació de la forest d’Arnui.”
El diputat de CiU al Parlament i alcalde de Sort, Agustí López, autor de la iniciativa, va exposar en la seva intervenció en la comissió que “l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de l’any 1979 va reconèixer competències exclusives de la Generalitat  en matèria de monts, aprofitaments i serveis forestals i vies pecuàries”, entre molts altres àmbits.
López va argumentar, a més, que cal esmentar que “el bosc d’Arnui, amb una extensió de 500 hectàrees, està inclòs en l’àmbit del parc natural de l’Alt Pirineu i en l’espai anomenat Alt Pallars de la xarxa Natura 2000”.
Durant la intervenció, López també va explicar que s’han tramitat diverses iniciatives parlamentàries al Parlament de Catalunya i a les Corts Generals. En l’última, que va ser aprovada al Senat el 27 de juny del 2006 per majoria, s’instava el Govern de l’Estat a emprendre les gestions necessàries davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre perquè cedís a l’Ajuntament de Llavorsí el domini del bosc d’Arnui.
El diputat de CiU al Parlament també va recordar durant la intervenció que “avui dia encara hi ha a Catalunya dues finques forestals propietat de l’Estat i no traspassades: una és el mont d’Arnui, a Llavorsí, i l’altra està situada als vessants de l’embassament de Santa Anna, al Pallars Jussà”.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic