Diari digital d'Andorra Bondia
Els responsables del RACC van presentar ahir l’auditoria de senyalització.
Els responsables del RACC van presentar ahir l’auditoria de senyalització.

Suspèn la senyalització de les vies per arribar als hospitals del Pirineu


Escrit per: 
Agències

El RACC ha tornat a suspendre la senyalització de les carreteres per arribar als hospitals del Pirineu, una situació que ja va detectar en una primera avaluació feta fa cinc anys i que des d’aleshores pràcticament no ha millorat. La senyalització de les estacions d’esquí i dels parcs naturals ha registrat una lleugera millora des del 2012, mentre que els nuclis urbans pirinencs són les destinacions més ben senyalitzades, tal com revela la segona auditoria de senyalització al Pirineu efectuada pel RACC el 2017. 
També hi ha millores pel que fa a la continuïtat de la senyalització, tot i que en gairebé la meitat dels casos analitzats l’estudi constata que es comença a senyalitzar molt a prop de la destinació final i no s’efectua un seguiment de recorregut a cada encreuament. La visibilitat i el manteniment dels senyals d’orientació són els aspectes que obtenen millor puntuació i aquest darrer és el que registra una millora més considerable respecte al 2012. El RACC ha analitzat per segon cop la senyalització que hi ha per arribar a 23 destinacions d’especial interès del Pirineu de Lleida i de Girona. Per fer-ho, ha recorregut 81 itineraris diferents des d’una trentena d’orígens que sumen més de 4.600 quilòmetres de carreteres. Entre les destinacions estudiades hi ha els principals nuclis urbans, hospitals i punts d’interès turístic, com són les estacions d’esquí i els parcs naturals. Els resultats, que se centren en quatre criteris (continuïtat, comprensió, visibilitat i manteniment dels senyals d’orientació) s’han comparat amb els que es van obtenir en la primera edició d’aquesta auditoria, elaborada l’any 2012. 
Així, aquesta segona auditoria posa en relleu que la senyalització d’orientació per arribar a diferents destinacions d’interès del Pirineu pràcticament no ha millorat en el darrers cinc anys;  en concret obté 65 punts sobre 100, només cinc punts més que els assolits en el primer estudi del 2012 (60 punts). En aquest sentit, des del RACC consideren que el resultat general de l’auditoria “és acceptable, però encara té un ampli marge de millora”, segons el director de la Fundació RACC, Lluís Puerto. 
Tot i que el RACC ja ho va  detectar el 2012, el nou estudi torna a suspendre les indicacions per arribar als hospitals pirinencs (42,4 punts sobre 100), segons va remarcar Puerto. Els hospitals de Puigcerdà (29 punts) i Campdevànol (30) es troben a la cua de les 23 destinacions estudiades, amb uns resultats “del tot insuficients” tenint en compte que són serveis de primera necessitat per als usuaris. L’Hospital de la Seu d’Urgell aconsegueix un aprovat just (52,5), mentre que el de Viella arriba als 58 punts. 
La senyalització de les estacions d’esquí (61,5 punts sobre 100) i dels parcs naturals (66,4) registren una lleugera millora, especialment pels resultats obtinguts per Boí Taüll (65,5) i Port Ainé (69,1) , d’una banda, i pel Parc Natural del Cadí-Moixeró (70), de l’altra. Per contra, Vallter 2000 (65,3) i Baqueira Beret (63) empitjoren lleugerament, tot i que l’estació d’esquí més mal senyalitzada segueix sent Vall de Núria (55 punts). Per la seva banda, les capitals de comarca i els accessos a Barcelona són les destinacions més ben  senyalitzades. 

 

suspèn
senyalització
vies
hospitals
Pirineu
Número de vots: 236
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic