Diari digital d'Andorra Bondia
La dietista Marta Pons durant la seva xerrada als usuaris de L’espai, ahir.
La dietista Marta Pons durant la seva xerrada als usuaris de L’espai, ahir.

Taller preventiu a L’espai sobre els greixos saludables


Escrit per: 
Agències

La Fundació Crèdit Andorrà va organitzar ahir un taller preventiu de greixos saludables per als usuaris de L’espai a càrrec de la dietista i nutricionista, Marta Pons. Durant la xerrada, l’experta va posar en relleu aquells greixos saludables que és important que siguin consumits “de forma molt habitual”, ja que tenen nombrosos beneficis per a l’organisme. L’objectiu del taller, per tant, va ser el de donar-los a conèixer, saber quants hi ha, quins són els més interessants, quins no ho són tant i l’efecte que té cada un. Així doncs, la nutricionista també va ensenyar  a la gent gran noves receptes “perquè puguin menjar més saludable d’una manera més original” mitjançant “productes típics de la nostra cultura”.

Així doncs, Pons va posar en relleu que, principalment, els greixos saludables són quatre: l’oli d’oliva verge extra, els fruits secs i les llavors (nous, ametlles o avellanes) així com el sèsam i les pipes, el peix blau, ja que el greix del salmó, les sardines o la tonyina “té efectes beneficiosos per al cos”, i l’alvocat, “què és un aliment recentment descobert per nosaltres i que té un tipus de greix que s’assembla molt a l’oli d’oliva” i, per tant, “incorporar-lo a una amanida” el converteix en un ingredient saludable.
L’especialista va inidcar que molts dels usuaris de L’espai estan interessats en aquesta mena de tallers per diversos motius. Un d’ells és saber quins són els nutrients clau que tenen aquests aliments i com funcionen, ja que aquest fet contribueix a un major consum tot i que sovint “hi ha aquella por pel que fa a la quantitat que poden menjar”.

taller
preventiu
L’espai
greixos
saludables
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic