Diari digital d'Andorra Bondia
Màquina treballant a la boca nord del futur túnel de Tresponts.
Màquina treballant a la boca nord del futur túnel de Tresponts.

Talls a la C-14 a Organyà per les voladures del túnel de Tresponts


Escrit per: 
Agències

La carretera C-14 al seu pas pel terme municipal d’Organyà (l’Alt Urgell), on s’hi estan executant els treballs preparatoris de l’excavació del túnel de Tresponts, quedarà tallada al trànsit avui dijous, en franges d’entre cinc i deu minuts, des de les dues del migdia a les tres de la tarda. Aquestes restriccions tenen com a objectiu dur a terme diverses voladures de prova que han de servir per estudiar les vibracions i el comportament del terreny abans de procedir a fer les pròpiament destinades a la construcció de la galeria. 

L’actuació de condicionament i millora d’aquest tram de via, que va des de la sortida del nucli d’Organyà fins a l’enllaç amb la carretera LV-4001, que arriba a Montant de Tost, al municipi de Ribera d’Urgellet, compta amb un pressupost de 35,4 milions d’euros.

Les obres de construcció del túnel de Tresponts i d’eixamplament d’un tram de la C-14, que abasten una longitud total de tres quilòmetres, van a càrrec del departament de Territori i Sostenibilitat, que les va iniciar la tardor passada. Fins ara, gran part dels treballs s’han anat executant sense la necessitat de tallar totalment la via, i s’ha donat pas alternatiu als vehicles per un dels dos carrils de la marxa. Aquest dijous, però, a causa de les voladures de prova, que es duran a terme entre les dues del migdia a les tres de la tarda, caldrà restringir totalment el pas de vehicles durant el moment de la voladura i també en els minuts previs i posteriors, amb la qual cosa els talls es poden allargar entre cinc i deu minuts.

Els treballs, que finalitzaran durant la tardor de l’any 2020, inclouen l’execució d’un nou túnel d’1,3 quilòmetres de longitud, una amplada de 12,60 metres i una altura de 7,90 metres.  D’aquesta manera, s’evitarà que el trànsit rodat hagi de continuar passant per un tram especialment sinuós del congost de Tresponts. A banda de la nova galeria, també s’actuarà en la via que ja hi ha, en la seva entrada i sortida, que comptarà amb una calçada de 10 metres, per la qual cosa caldrà instal·lar-hi estructures en voladís en alguns punts.

talls
C-14
Organyà
voladures
túnel de Tresponts
Número de vots: 465
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic