Diari digital d'Andorra Bondia
El cartell que anuncia el teatre fòrum.
El cartell que anuncia el teatre fòrum.

Teatre fòrum de la campanya ‘#NOésNO’ protagonitzat per joves


Escrit per: 
Redacció

Aquest dijous, a les set de la tarda, tindrà lloc el teatre fòrum #NOésNO al pati de la biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, emmarcat dins els actes de la festa major i de la campanya No és no. A l’Alt Urgell volem festes lliures de masclisme i LGBTIQfòbia. L’activitat és gratuïta i s’adreça  a públic jove i adult. Totes les escenes han estat creades i interpretades per un grup de joves amb un paper actiu en el grup motor de la campanya, amb l’acompanyament de l’associació Pirineus Creatius i la col·laboració de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el col·lectiu feminista i el SIAD. En aquest teatre fòrum es buscaran respostes col·lectives i alternatives a les situacions que es plantegin en les escenes. El 26 de maig va tenir lloc l’estrena de la primera escena del teatre fòrum i el 13 d’agost passat es va representar una nova escena a Organyà, amb la participació d’un centenar de persones. Aquesta acció dona continuïtat als actes de l’estiu: trobada d’experiències, jornada de recursos per fer front a la violència masclista, tallers formatius, distribució de materials i acompanyament a agents facilitadors de la campanya.
La campanya No és no. A l’Alt Urgell volem festes lliures de masclisme i LGBTIQfòbia, impulsada pel grup motor integrat pel col·lectiu feminista de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove, el SIAD, el SIE, l’associació Antisida de Lleida i els col·lectius joves Huldra i Iris,  té per objectiu prevenir, sensibilitzar i actuar contra les agressions sexuals masclistes les nits de festa major a l’Alt Urgell. 
El teatre fòrum és una tècnica de teatre social que, partint d’una peça teatral breu o una escena, planteja una situació d’opressió. Es convida les persones participants a substituir els actors i actrius per trobar solucions alternatives a les situacions de conflicte i opressió que planteja l’escena. El públic, a partir de les seves propostes, reinterpreta l’escena, es posa a la pell de l’altre i té l’oportunitat d’intentar canviar la situació.  Les escenes són construïdes de manera col·lectiva, a partir de fets reals i, en aquest cas, a partir de situacions d’assetjament masclista en el context de nits de festa. 

teatre
fòrum
joves
campanya
‘#NOésNO’

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte