Diari digital d'Andorra Bondia
Les pistes d’esquí de Grau Roig.
Les pistes d’esquí de Grau Roig.

Per Torreño, l’aeroport a Grau Roig no seria “cap avantatge” per a l’estació


Escrit per: 
M.S.C.

El director general de Grandvalira Nevasa, Alfonso Torreño, considera que la construcció d’un aeroport a Grau Roig, tal com proposa la Cambra de Comerç, no suposaria “cap avantatge per a l’estació”. Així, Torreño va dir que malgrat no haver entrat al detall del projecte i no ser un expert en la matèria, “personalment jo no ho veig”. D’aquesta manera va assenyalar que “un aeroport no sé si tindria gaire sentit” en aquella zona, “ja no per l’estació d’esquí, sinó perquè és un entorn natural”. 

El director general de Grandvalira Nevasa va declarar que ubicar una instal·lació d’aquest tipus a Grau Roig, des del punt de vista de l’estació “trencaria la màgia que té aquest entorn”. És per això que va afegir que si s’hagués de posicionar, cosa que va rebutjar fer, es decantaria “més cap al no que cap al sí”, tot i que és conscient que és una decisió que “està per sobre meu”. I parlant des del punt de vista dels esquiadors, Torreño va apuntar que “si jo fos un client que vingués a esquiar a Grau Roig no m’agradaria tenir un aeroport allà”. El fet és que una de les coses que més valora el visitant que es desplaça fins a Andorra i a Grandvalira és el concepte de natura i entorn, segons va dir. Davant d’això va advertir que “si fas un aeroport, per molt que vulguis, l’impacte visual, mediambiental i sonor seria molt alt”. Per tot plegat va concloure que “com a client no ho veig”.
Quant a l’impacte que pot tenir per a l’empresa, Torreño és de l’opinió que l’aeroport tampoc permetria aportar nous clients que optin per desplaçar-se a Andorra a esquiar. “Realment no veig clarament què podria aportar”, va destacar. En tot cas, va deixar clar que a qui correspon valorar-ho és als accionistes de Grandvalira, que suposa que “ja es deuen haver posicionat”.

Millora dels accessos
En tot cas, des de Grandvalira es defensa la necessitat de millorar els accessos al país. Torreño va indicar que tot el que fa referència a les cues o d’altres dificultats per entrar al Principat “són barreres per als nostres clients”. Per tant, apunta que “com menys en tinguem, millor”. És per això que exposa que tot el que sigui facilitar l’accés al client suposa una millora no tan sols per a l’estació, sinó per a tot el sector turístic. El director general de Grandvalira  Nevasa va recordar que des del món empresarial s’ha insistit en diverses ocasions en la millora de les vies de comunicació perquè això “ens afavoreix a tots els que estem al voltant del sector turístic i del comerç”. Davant de tot plegat va afirmar que l’estació donarà suport a totes les accions que s’impulsin en aquest sentit per avançar com més aviat millor en aquesta millora.
Cal recordar que, un cop enllestits els dos informes tècnics de viabilitat de l’aeroport encarregats per la Cambra de Comerç, s’ha d’analitzar la ubicació exacta de la infraestructura a la zona de Grau Roig, és a dir, saber on es construirà la pista d’aterratge i la d’enlairament així com les altres instal·lacions. Un cop això estigui definit s’haurà de realitzar l’estudi d’impacte mediambiental. El darrer pas seria la certificació internacional d’EASA (European Union Aviation Safety Agency). La Cambra de Comerç volia tenir finalitzat l’estudi d’impacte mediambiental a finals d’aquest any. Pel que fa al tren, la Cambra està treballant en l’actualització del projecte, que data del 2009. És per això que ja s’han mantingut converses amb les autoritats franceses sobre la matèria.

 

Grandvalira
aeroport
Comentaris: 1

Comentaris

El país no és només l’estació.... tot inque si que us aportaria molt, també aportarà turistes tot l’anys de llocs més llunyans, que ara ni hem sommiat, i ens col,loca amb un avantatge competitiu en rrlació a altres destinacions. Mercaderies noves i a més baix preu, oportunitats per estudiants, obrir-nos al món, viatjar més sovint que aporta cultura, no dependre dels cdr, no dependre dels gillets jaunes, de les esllavissades, de les cues a les fronteres....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic