Diari digital d'Andorra Bondia
Tots els policies s’equiparan d’una armilla parabales a partir del març Tots els policies s’equiparan d’una armilla parabales a partir del març
Tots els policies s’equiparan d’una armilla parabales a partir del març Tots els policies s’equiparan d’una armilla parabales a partir del març

Tots els policies s’equiparan d’una armilla parabales a partir del març


Escrit per: 
Pepa Gallego

En breu tots els agents de policia tindran una armilla parabales que formarà part de l’uniforme. La policia espera rebre durant aquesta o la propera setmana tot el material. Fins ara, les armilles eren compartides i els agents se les posaven segons quines eren les intervencions quan sortien del despatx. Ara formarà part de l’uniforme i seran personals. Entre aquest mes i el vinent s’espera que els agents disposin ja de totes les noves armilles. El cos també prepara una regulació de l’ús que s’haurà de fer d’aquesta peça que formarà part de l’uniforme, tot i això, “un agent sempre que estigui exercint com a policia podrà portar sempre aquesta armilla, si vol”, van dir des del cos.
Es tracta d’una inversió important si es té en compte que el cost de cadascuna d’elles és de 625 euros i se n’han encarregat 238. El consell de ministres ja ho va aprovar l’octubre passat a proposta del titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. La compra d’aquest equipament personal es va fer  per un import de 148.750,00 euros. El material se subministrarà a tots els agents en actiu,  i reuneix un disseny tècnic molt específic. Les armilles certifiquen el nivell de protecció reconegut internacionalment.
A més, tal com va explicar el mateix director del cos, Jordi Moreno, “aquesta era una reivindicació important del cos i el Govern ha fet una gran inversió”. Moreno també va destacar que el nou disseny permet portar l’armilla com una peça interior o també per fora de la jaqueta. 
Moreno va voler remarcar l’esforç pressupostari que ha capitanejat el ministre Espot pel que fa al material de la policia. I és que el mateix mes que es van adjudicar les armilles a l’empresa Dipsa S.L., també es va adjudicar 90 unitats d’anoracs com a equipament d’hivern per gairebé 25.000 euros. I just a la mateixa empresa el passat mes de desembre es va adjudicar també el subministrament de sis ulleres de visió nocturna per al Grup d’Intervenció del Cos de Policia. “L’adquisició d’aquest material s’emmarca en l’aposta del Govern per la modernització dels equipaments de l’Administració general així com  dels cossos especials”, van informar des de l’executiu. El cost de les sis ulleres va ser de  35.940 euros.
A més de vestimenta també s’ha invertit en la renovació del parc mòbil, i entre altres vehicles s’ha adquirit una furgoneta de manteniment de l’ordre, i destacable és també el nou  laboratori forense informàtic (161.326,40 €), entre altres grans inversions. 

armilles
policia
parabales

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Está molt bé que es prenguin mesures de seguretat i prevenció, que ens anticipem als possibles aconteciments. Ara i la resta de cossos de seguretat, com els agents de circulació comunals que deambulan sols per els carrers sense cap protecció, i bastant visibles, més que la policia, que serán el tir al anar, un blanco perfecto. Dos cosos diferents, però no gens menys exposats als mateixos perills.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte