Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major Jordi Torres, l’arquitecte Miquel Mercé i el conseller d’Urbanisme, Jordi Rich en el tram afectat, ahir.
El cònsol major Jordi Torres, l’arquitecte Miquel Mercé i el conseller d’Urbanisme, Jordi Rich en el tram afectat, ahir.

Trànsit tallat entre Prat del Genil i la plaça del Consell a partir de dilluns


Escrit per: 
M.P.A. / FOTO: J.G.

L’embelliment de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand començarà de manera efectiva el pròxim dilluns 18 de febrer. Per aquest motiu, el trànsit rodat en el tram comprès entre la rotonda de Prat del Genil i la plaça del Consell quedarà totalment tallat. D’aquesta manera, els treballs podran “avançar molt ràpid”, va declarar el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, en la presentació del dispositiu de mobilitat amb motiu dels treballs.  

“Aquestes obres es faran en diferents fases”, va continuar detallant, la primera de les quals durarà fins a Setmana Santa i la segona serà tot just després, quan “atacarem la part de dalt, que serà la més problemàtica”, va afirmar. El cònsol, però, creu que fent-ho així ja no afectarà tant els hotels perquè començarà la temporada baixa. Després, es treballarà en la plaça del Consell i dels Arínsols. Torres va anunciar que “els treballs d’embelliment duraran fins a finals de novembre”. 
Un dels sectors més afectats per la remodelació serà el del transport. De fet, les línies regulars de transport urbà deixaran de passar per les avingudes en el tram comprès entre la rotonda de Prat del Genil i la de l’estació de servei de Repsol i faran el recorregut alternatiu pel carrer Riu Blanc, enllaçant amb la desviació d’Encamp. Aquest fet implicarà la creació de noves parades provisionals: dues després de la rotonda de Prat del Genil i dues més abans d’accedir a la rotonda de Repsol, a banda i banda de carretera. 
Per aquest motiu, a partir del 23 d’abril, s’habilitarà un servei gratuït de bus llançadora que cobrirà el trajecte des de l’avinguda François Mitterand, des de la rotonda de l’estació de Repsol fins a la plaça dels Arínsols. L’entrada en funcionament d’aquesta mesura es farà efectiva quan s’hagi tancat l’adjudicació del servei, que es convocarà de forma immediata per via d’urgència. Durant aquest període transitori, l’alternativa serà el servei de Funibus, que amplia els seus horaris de les 7 del matí fins a les 9 de la nit.
Pel que fa al transport escolar i al Funibús, faran el seu recorregut, tant d’anada com de tornada, per François Miterrand, fins a la plaça dels Arínsols on hi haurà una zona de gir per canviar de sentit. Igualment, els vehicles pesats podran fer el canvi de sentit girant en aquesta plaça, mentre que els vehicles lleugers podran fer aquesta mateixa maniobra a la plaça del Consell. En aquest sentit, Torres va explicar que durant tota aquesta setmana s’han estat fent obres puntuals per habilitar aquests punts de gir. També s’està treballant, va afegir, per canviar l’accés d’entrada i de sortida de  l’aparcament de Sant Miquel, que es troba a tocar de la rotonda de Prat del Genil. 
Totes aquestes qüestions quedaran reflectides en un díptic informatiu, del qual se n’han fet 4.500 còpies “i farem un bustiatge massiu per Encamp”, va informar el cònsol. A més, a les dues puntes del tram afectat hi haurà permanentment dos agents de circulació que resoldran els dubtes que puguin presentar veïns i visitants. 

El projecte
Torres va recordar que el projecte de remodelació de les avingudes “està pensat per al vianant, se li dona més importància que no pas als vehicles”. Per això, les voravies s’ampliaran entre 3 i 5 metres, per exemple. L’objectiu és que l’entorn sigui “molt més agradable perquè el ciutadà s’hi retrobi i hi pugui gaudir amb qualitat”, va remarcar. 
Quant a la possibilitat que les avingudes puguin ser per a vianants en el futur, en el tram que es remodelarà, el cònsol va assenyalar que un cop s’acabi el projecte “el trànsit rodat es mantindrà igual que ara amb doble sentit”. Ara bé, a llarg termini va manifestar que “faran falta vies alternatives per peatonalitzar o semipeatonalitzar la zona i de moment no les tenim”. 
Precisament, l’arquitecte encarregat del projecte, Miquel Mercé, va remarcar que “la idea de la proposta és humanitzar les avingudes”. Pel que fa a les afectacions, Mercé va dir que el que s’intentarà és fer l’obra amb la màxima rapidesa, minimitzar el seu impacte i comunicar molt bé quins seran els canvis en la circulació. L’arquitecte també va puntualitzar que ara es comença un projecte més ampli, que s’inicia a la rotonda de Repsol i que va fins a la de Radio Andorra, “tot el que era l’antiga carretera nacional”. És, per tant, en la seva opinió, “un projecte global que per a nosaltres té molt de sentit” i consisteix a fer una galeria, que permeti generar molts serveis “i tenim l’oportunitat de fer moltes actuacions sense haver d’aixecar el paviment”. Ara bé, “tant l’excavació com les infraestructures són considerables”, va emfatitzar. 
Les obres d’embelliment de les avingudes tenen un pressupost de 5,5 milions d’euros.  

avingudes
Encamp
Miquel Mercé
Comentaris: 1

Comentaris

Suposen que hi hauran rètols informatius a les entrades del poble amb les indicacions dels canvis de circulació.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic