Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, en una compareixença.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, en una compareixença.

Treball per crear un bàtxelor en nutrició humana i dietètica


Escrit per: 
Agències / Foto: SFGA

Educació ha creat una taula de treball per avaluar l'establiment d'un títol d'estat de bàtxelor en nutrició humana i dietètica de la Universitat Carlemany. La creació d'aquest nou títol en nutrició humana i dietètica ha de formar professionals interessats en les ciències de la nutrició per dur a terme activitats relacionades amb la promoció de la salut a través de l'alimentació i la nutrició.

Tal com s'estipula en la Llei de l'ensenyament superior, per tal de crear una nova titulació les universitats i institucions interessades presenten un projecte de títol i, posteriorment, el ministeri demana la creació d'una taula de treball que l'analitzi i que després n'elevi el resultat al Govern. Un cop aprovat pel Govern, les universitats poden elaborar els plans d'estudi basats en aquest decret per tal que siguin acreditats per l'AQUA i l'executiu els acabi aprovant.

La taula estarà presidida pel director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals, Josep M. Areny Aché. A més, també tindrà com a representant de la institució promotora de la titulació, Andreu Bellot Urbano, director de Metodologia i Innovació a Planeta Formación y Universidades i Aurora Garcia Tejeror que participa en el disseny de la titulació, vinculada a la Universitat Carlemany; com a representants de les altres universitats d'Andorra, Virginia Larraz Rada, directora del Centre de Ciències de la Salut i de l'Educació de la Universitat d'Andorra; com a representant del ministeri de Salut, Carmen Pallarès Papaseit, cap d'àrea de Recursos Sanitaris del Ministeri de Salut; com a representant del col·legi professional corresponent, Alba Reguant Closa, presidenta del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes d'Andorra; com a representant d'experts acadèmics del camp de la nutrició i de la dietètica, Imma Palma Linares, directora del Grau de Nutrició Humana i Dietètica a la Facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna; i com a representant de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra, Marta Fonolleda Riberaygua, directora de l'AQUA

Candidats lliures al graduat en segona ensenyança

La propera convocatòria d'exàmens oficials del graduat en segona ensenyança per a candidats lliures es farà al pròxim mes de març i a la convocatòria hi pot accedir tota persona establerta legalment al país −andorrana o resident− i les persones andorranes no residents de més de 16 anys. Els candidats han de fer la inscripció en el període comprès entre el 4 i el 19 de febrer del 2021, ambdós dies inclosos, al Servei de Tràmits de l'edifici administratiu del Govern. Els exàmens se celebraran entre el 4 i l'11 de març.

Tots els exàmens tindran lloc al Centre de Formació d'Aixovall. Els candidats han d'arribar 10 minuts abans de l'inici dels exàmens per comprovar-ne la identitat i han de dur el passaport o el document oficial d'identitat per accedir al recinte on es fan els exàmens. El tribunal examinador pot sol·licitar al candidat que s'identifiqui en qualsevol moment dels exàmens, expliquen des de l'executiu a través d'un comunicat, on indiquen que s'aplicaran les normes establertes per fer front a la Covid-19.

Els candidats rebran, per correu electrònic, un document que recull les qualificacions definitives obtingudes a cada examen, la qualificació final del graduat en segona ensenyança i la resolució d'APTE o NO APTE per obtenir el títol de graduat en segona ensenyança, el dia 23 de març del 2021 a partir de les 15.00 h.

treball
crear
bàtxelor
nutricio
humana
dietètica
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic