Diari digital d'Andorra Bondia
L’edifici Solà d’Enclar podria albergar el centre de reeducació intensiva de menors.
L’edifici Solà d’Enclar podria albergar el centre de reeducació intensiva de menors.

Tres menors d’edat amb addiccions són tractats a centres catalans


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Agències

Actualment són tres menors d’edat els que estan ingressats a residències d’Amalgama7 (centre d’atenció terapèutica i educativa per a adolescents de Barcelona) per tractar-se les addiccions que pateixen.
Recentment s’ha signat la renovació del conveni a tres bandes entre el ministeri de Salut i Benestar, la CASS i Amagalma7 per regular l’atenció integral, psicològica, social, educativa i sanitària d’adolescents i joves que no poden ser atesos a Andorra.
Amalgama7 és una institució que tracta el trastorn conductual i les addicions en menors d’edat. És una xarxa de centres residencials i les durades de l’estada varien entre un i tres anys.
Cada ingrés a un centre d’Amalgama7 suposa un cost de 4.300 euros al mes, dels quals 1.200 corresponen a l’atenció sanitària i la CASS en cobreix el 90%; 1.600 euros són per als serveis residencials i se’n fa càrrec la família, que si acredita que no pot assumir aquesta quantitat, Afers Socials dona ajuts; i 1.500 euros corresponen a l’atenció biopsicoeducativa i és el Govern qui cobreix la totalitat de la despesa. La setmana passada es publicava al BOPA l’adjudicació definitiva d’aquest tipus d’atenció al jove i adolescent i es feia a través d’un edicte que especificava el preu de 1.500 euros mensuals per usuari. Segons fonts de la CASS aquest conveni, que es va iniciar el 2012, es renova cada dos anys, però al darrer BOPA es proposa com a data final el 31 de desembre vinent perquè s’està en espera del futur centre de reeducació intensiva, a l’edifici de la residència Solà d’Enclar, que està previst que sigui una realitat l’any vinent i els joves que ho necessitin puguin ser atesos sense haver de sortir del país. Aquest espai s’ha concebut per tractar de manera integral els trastorns de la conducta i d’addiccions en menors d’edat.
Durant l’any passat, uns nou menors van estar ingressats a centres especialitzats de fora del país per tal de rebre una atenció més professional i més enfocada a la complexitat del quadre que presentaven. Quatre per trastorns alimentaris, dos per trastorns conductuals, un per conducta addictiva i dos més per trastorns de conducta i conducta addictiva. Els trastorns alimentaris són tractats a l’ITA (Institut de Trastorns Alimentaris).

 

tres
menors
addicions
centres
catalans
tractats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic