Diari digital d'Andorra Bondia
Presentació dels projectes cooperatius del Pallars.
Presentació dels projectes cooperatius del Pallars.

Tres projectes cooperatius reben 178.000 euros de subvenció


Escrit per: 
Agències

L’Associació Alba Jussà i les cooperatives Envall Cooperativa (Pallars Jussà) i Escola d’Oficials Forestals (Pallars Sobirà) han estat beneficiàries d’una subvenció com a projectes singulars en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i projectes Aracoop. El global de l’ajut és de 178.000 euros. Entre els aspectes que s’han valorat, destaca que aquestes entitats porten a terme una tasca que promou l’economia social i fomenten la reactivació econòmica i l’ocupació. Aquests tres organismes han presentat el seu projecte al Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat que lidera l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i l’Aran. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, considera que aquest tipus d’activitats, que combinen el desenvolupament econòmic i social d’un territori, aporten un valor afegit al teixit empresarial i suposen un repartiment més just de la riquesa.
El primer dels projectes l’impulsa l’Associació Alba Jussà, que té com a objectiu donar serveis d’atenció a persones amb diversitat funcional, com els del centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual, de lleure per a persones amb problemes de salut mental i altres necessitats futures que permetin donar cobertura a les persones que s’atenen des de l’associació. 
En segon lloc, Envall Cooperativa SCCL, ha fet un projecte que té com a finalitat crear habitatge social mitjançant la recuperació arquitectònica i social del poble d’Envall, ubicat al municipi de la Torre de Capdella. Es tracta d’una iniciativa que facilitarà habitatges de caràcter social i ambientalment sostenibles en règim de cessió d’ús als seus socis, que s’hauran d’implicar en el desenvolupament de diversos projectes comuns.
Finalment, la tercera de les cooperatives, Escola d’Oficials Forestals SCCL té com a objectiu la creació d’un centre que formi oficials forestals altament qualificats i, alhora, difondre la cultura de l’aprofitament dels boscos. 
La Xarxa d’Ateneus Cooperatius treballa per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa per crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat. Per aquest motiu, els impulsors dels projectes valoren molt el suport de l’Ateneu Pirinenc. 

projectes socials
cooperació
Pallars
xarxa ateneus
Torre de Capdella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic