Diari digital d'Andorra Bondia
Sergi Nadal
Sergi Nadal

Turisme demana a la Policia més controls per verificar la inscripció al ROAT


Escrit per: 
Agències/J.R.

Els establiments turístics del país tenen l'obligació d'inscriure les dades dels clients al Registre d'Ocupació d'Allotjaments Turístics (ROAT) i malgrat que el compliment d'aquesta obligació sí que s'està donant de manera majoritària, des del ministeri de Turisme i Comerç s'ha constatat que no s'estan inscrivint, però, tots els clients.

Així, tal com remarca el cap de l'àrea de Planificació Turística i Econòmica, Sergi Nadal, les dades d'aquest registre no coincideixen amb d'altres com poden ser les d'entrada de turistes amb les que treballa Estadística i per aquest motiu se sospita que els establiments no estan inscrivint tots els clients que tenen als seus allotjaments, motiu pel qual cosa han demanat a la policia que es facin uns controls "més exhaustius" per saber del cert "si es donen les dades de tots els clients o només d'una part".

El fet que no s'estiguin entrant en aquest registre les dades de tots els turistes pot venir donat, tal com destaca Nadal fent referència a les queixes del sector, "per la manca de recursos", però recorda que és una obligació que han de complir i insisteix en la seva importància per una qüestió de seguretat. També comenta que s'han imposat sancions a propietaris quan s'ha comprovat que no han dut a terme aquest registre en les condicions establertes.

El secretari de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, va indicar que fa uns mesos el ministeri de Turisme va comunicar a l’entitat, durant una reunió, que es procediria a incrementar els controls aleatoris de la policia perquè es complís el que determina el ROAT. Ara va manifestar que la recomanació de l’associació és que es faci la inscripció dels turistes al ROAT tal com ho determina la llei que el regula, ja que és bo tant per contribuir a la seguretat com per disposar de dades que puguin ser d’utilitat a l’hora de conèixer els hàbits dels turistes. A banda, va recordar també que al seu dia, quan es va regular aquesta qüestió, es va reduir el nombre de dades que ha de recollir el registre. “Creiem que el ROAT és assumible; és una cosa que és a la llei i que és positiva”, va afegir Ara.

ROAT
inscripció
policia
Sergi Nadal
turisme
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic