Diari digital d'Andorra Bondia
Els homes caminen una hora més de mitjana que les dones.
Els homes caminen una hora més de mitjana que les dones.

Un 70% de la població practica caminar com a exercici físic


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Set de cada deu persones van a caminar i ho fan com a exercici físic, independentment de si practiquen algun esport o no, segons informa l’Observatori del darrer semestre del 2018 que publica el Centre de Recerca Sociològica de l’Institut d’Estudis Andorrans. 
Si es mira per gènere són més les dones (73%) les que surten a caminar davant del 67% dels homes. Per  edat, com més grans més proporció de casos declaren que caminen per mantenir la forma física. Així, el 80% dels enquestats de 55 o més anys surten a caminar i el 70% dels que tenen 54 anys. 
L’enquesta també destaca que entre les persones que manifesten que sí que fan esport, un 65% també camina. Però entre els que diuen no fer cap esport, un 75% afirma que sí que camina. 
Sobre la freqüència, una mica més de la meitat (52%) acostumen a caminar cada dia o gairebé cada dia. Un 24% ho fa entre un i dos cops a la setmana.
Quant al temps que hi dediquen, un 41% dels que surten a caminar ho fan entre mitja hora i una hora i un 32% ho fa entre una i dues hores. Cal destacar la diferència entre homes i dones, ja que el 46% de les dones que surten a caminar ho fa entre mitja i una hora, seguit d’un 29% que surt entre una i dues hores. En canvi, en els homes és més gran la proporció dels que hi dediquen més temps. Dels que caminen, un 35% ho fa entre mitja i una hora o entre una i dues hores. Són el doble d’homes que de dones (un 18% davant un 9%) els que diuen sortir més de dues hores a caminar. Els homes caminen una hora més de mitjana que les dones.

caminar
exercici físic
població
70%
practica

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic