Diari digital d'Andorra Bondia
Els joves del moviment escolta van expressar les seves necessitats a la corporació ja en un ple anterior.
Els joves del moviment escolta van expressar les seves necessitats a la corporació ja en un ple anterior.

Un cau d’urgència per al Cau


Escrit per: 
A. Doral / Foto: BonDia

A finals del passat mandat, ja al febrer i amb les eleccions gairebé al damunt, quedava sobre la taula el conveni entre l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Agrupació Escolta, document necessari perquè els joves tinguin un espai apropiat (ara que els desallotjaran a conseqüiència de les obres del futur hospital) on desenvolupar la seva activitat. Ho recordava la regidora d’ERC Núria Tomàs en el ple de dilluns al vespre, preguntant a l’actual equip de govern sobre l’estat de la qüestió. “Estem tancant el conveni”, responia la regidora d’Infància i Joventut, Cristina Moreno, amb la previsió que el Cau s’ubiqui a l’escola Albert Vives de cara a l’abril. 

“Nosaltres, quan vam entrar, vam continuar amb les reunions que havíeu iniciat. Ens reunim molt amb ells, han de sentir-se atesos”, responia a Tomàs la regidora d’Infància. També amb la direcció de l’Albert Vives, hi afegia. “La nostra sorpresa va ser que el Cau no hi volia anar allà, o no era la seva idea estrella, i el que vam fer és escoltar quines idees tenien”, maltrat, puntualitzava, “que com ja sabeu el tema d’espais a la Seu és molt complex”. Hi va haver una pluja d’idees i d’entre les propostes bona part es van demostrar inviables. “Així que el lloc on poden anar, el que nosaltres podem oferir com a Ajuntament, i ja ho sabeu perquè vau fer l’estudi”, recordava Moreno a Tomàs, és l’Albert Vives. Però l’espai, com ja se sabia, no estava en condicions, “i què hem fet durant aquest temps? adequar-lo”. Buidar-lo, s’han d’habilitar els labavos, “i el temps que ens porti serà el que trigarem” a traslladar el Cau a aquelles instal·lacions. 

El projecte passarà al març, previsiblement, pel ple municipal. El conveni, inicialment es contempla que tindrà una durada de cinc anys. “Per a ells l’Albert Vives no era la seva idea estrella i la direcció del centre també va expressar dubtes per haver de conviure amb una altra activitat”. 

Temps suficient
Per tant, Moreno es dona el temps suficient per cercar un altre emplaçament. “El trobarem? No ho sé. Tant de bo. De moment, però, sabem que allà on són estan enmig d’unes obres i els nens no estan segurs, així que havíem de prendre una decisió urgent”, prosseguia. 

Responia així Moreno als dubtes expressats per Tomàs: “Ells mateixos han informat les famílies que s’estaran a la primera planta de Les Monges de manera definitiva” i encara compartit amb altres serveis d’infància i joventut, puntualitzava, sorpresa perquè amb ella com a responsable de l’àrea s’havia previst que fos l’Albert Vives la seu definitiva del Cau. “Jo visualitzo aquella planta i no sé si hi caben, mentre que a l’Albert Vives tenen quatre o cinc aules molt grans, amb el pati per a ells sols perquè serà durant el cap de setmana, i estan en una zona on no hi haurà queixes de ningú, perquè ja sabem que hi ha un esport a la Seu, el dels veïns que es queixen del soroll que fan els nens”, reblava, i la plaça de Les Monges “jo no sé si és el millor espai perquè surtin cent infants a gaudir allà”. 

Aquesta possible ubicació a Les Monges, responia Moreno, va quedar descartada ja en la pluja d’idees amb els responsables dels escoltes. “No és una promesa, ni està ben estudiat”, puntualitzava. 

Per aprovar els pressupostos del 2024, insistia Tomàs (ERC va votar a favor), una de les condicions era precisament la partida per adequar l’espai per a l’agrupació escolta a l’Albert Vives. Habilitar els serveis i millorar l’accessibilitat per a usuaris amb mobilitat reduïda. “A banda d’algun tema de seguretat, perquè la porta d’emergència té clau i no té senti; no tot són temes estètics”, intervenia l’alcalde, Joan Barrera. “Ells no volen estar a l’Albert Vives,simplement ho accepten perquè no hi ha més remei, creuen que el servei de lleure ha d’estar fora d’un ambient escolar”, hi afegia. Proposaven alternatives i les més viables eren la tercera planta del Centre Cívic i la primera de Les Monges, “i a partir d’aquí hi treballarem, però encara no hi ha res” definitiu.

Fitxatge digital
D’altra banda, en l’apartat de precs, el grup municipal de Junts per la Seu va expressar-ne un a l’equip de govern, on sol·licitava l’adaptació del sistema de fitxatge dels treballadors a la nova normativa, que prohibeix que es realitzi amb empremta digital en posar en risc les seves dades personals.

cau
Albert
vives
escolta

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte