Diari digital d'Andorra Bondia
Francisco Castaño, Josep M. Cabanes i Pedro García Aguado en la presentació, ahir.
Francisco Castaño, Josep M. Cabanes i Pedro García Aguado en la presentació, ahir.

Un expert afirma que l’esport “ajuda a educar en valors i bons hàbits”


Escrit per: 
M.P.A. / FOTO: J.G.

La pràctica de l’esport com a eina educativa és el que ahir van posar en relleu el professor de secundària i cofundador del projecte aprenderaeducar.org, Francisco Castaño, i l’esportista i presentador de televisió, Pedro García Aguado, en la presentació del llibre que ha escrit el primer, titulat La mejor medalla: su educación. Como educar a tu hijo con el deporte. I és que la importància de l’esport en la transmissió de valors és el que van transmetre Castaño i García Aguado en la presentació d’aquest llibre ahir a la tarda a la sala d’actes d’Andbank. 

L’obra recull, en format entrevista, les vivències d’educadors, periodistes i figures d’esportistes com Carme Barceló, el mateix García Aguado, Markel Irizar, Luís Pasamontes, Lorena Cos, Purito, Rubén Bonastre, Ernesto Mañanes, Jesús Ruiz i Jesús Vallejo per mostrar tècniques i consells que poden fer un bon servei als pares per educar els més joves en diversos valors i bons hàbits. 
Castaño va assenyalar com a punt de partida que “l’esport pot ajudar a gestionar certes situacions de la vida” potser no en aquell mateix moment, però sí més endavant. 
El llibre consta de tres parts. En la primera, l’autor va detallar com l’esport ajuda els infants i joves a estar actius, a adquirir bons hàbits, a evitar conductes de risc, a aprendre a complir unes normes. Igualment, els ensenya a socialitzar, a gestionar la frustració, a organitzar-se i a mantenir els compromisos adquirits. La segona part va estar dedicada als pares, a posar en  relleu com han d’acompanyar i reforçar aquests hàbits i actituds. En la tercera part, Castaño es va referir més concretament a alguns dels valors que s’aprenen practicant esport, com ara el treball en equip, l’esforç, la perseverança i la responsabilitat. “Es tracta d’un aprenentatge, va dir, que resta per sempre”.
Castaño i García Aguado van combinar en la xerrada vídeos i moltes anècdotes personals que van captivar l’atenció del centenar de persones que es van aplegar per seguir la presentació. 
Aprenderaeducar.org és un projecte de nova creació que ofereixen Castaño i García Aguado per prevenir el fracàs escolar, trastorns de conducta i de consum de drogues i aconseguir que els nens i els joves siguin més feliços. 

educar
esport
pedro garcía aguado
Francisco Castaño
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic