Diari digital d'Andorra Bondia
Un expert afirma que “s’ha de fer el possible per preservar el planeta”Chistophe Debien abans de començar la seva ponència, al Centre de Congressos, ahir a la tarda.
Un expert afirma que “s’ha de fer el possible per preservar el planeta”Chistophe Debien abans de començar la seva ponència, al Centre de Congressos, ahir a la tarda.

Un expert afirma que “s’ha de fer el possible per preservar el planeta”


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: M.P.A.

La segona jornada de la Universitat d’Estiu d’Andorra celebrada ahir a la tarda va tractar sobre les perspectives i reptes de l’economia circular i la transició energètica i la sostenibilitat. Així, el director de l’Institut d’Economia Circular de París, Chistophe Debien, va alertar sobre la fragilitat del planeta i va emfatitzar “que hem de fer el possible per preservar-lo”. Segons va explicar, l’economia circular és una presa de consciència general sobre aquest punt de partida. És per això que va expressar la necessitat “de fer un canvi radical a nivell planetari”. En aquest sentit, va assenyalar que tant les empreses com les entitats socials i les administracions locals van fent passos per fer un canvi de model empresarial que necessita “una gran reflexió sobre el medi ambient”, però la població no sap què és l’economia circular i “cal sensibilitzar-la” sobre aquesta qüestió. Es tracta, va explicar Debien, “de passar d’una economia lineal de la quantitat a una economia de la qualitat que dona valor, per exemple, als residus. De tota manera, va remarcar l’expert que “l’economia circular va més enllà del reciclatge. També va dir que pot ser una bona oportunitat per generar nous llocs de treball. 

Unes oportunitats que també va destacar l’economista Sylvie Faucheux en referir-se a la dimensió social de la transició energètica i va remarcar que cal preveure “què farem amb els treballadors que vivien en l’antic règim energètic”. L’experta va  apuntar que la transició energètica “és només una etapa cap al desenvolupament sostenible” i que cal tenir en compte què en pensa la població i preveure les conseqüències que pot tenir. També va assenyalar que aquesta transició va associada al que s’anomena ara “ecoinnovacions”; és a dir, innovacions que redueixen l’impacte sobre el medi ambient i poden ser “una gran oportunitat econòmica”.

expert
preservar
planeta
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic