Diari digital d'Andorra Bondia
L'hospital de la Seu d'Urgell.
L'hospital de la Seu d'Urgell.

Un jove de l'Alt Urgell afectat per la Covid-19 ingressa a l'hospital de la Seu


Escrit per: 
Redacció/Foto: A.S.U.

L'acalde de la Seu d'Urgell ho va anunciar ja ahir a la nit a través de les xarxes socials: "Tot i que els números globals al Pirineu són bons, avui (després de gairebé tres mesos sense ingresos) ha ingressat a la Fundació Sant Hospital un nou malalt afectat per la Covid-19". També especificava que es tractava d'una persona jove de la comarca "amb afectació respiratòria".

Fàbrega va recordar que ja havia fet notar que continuarien havent-hi casos a l’Alt Urgell, com a tota Catalunya i va donar ànims al malalt, familiars i al personal assistencial. Així mateix, va insistir novament en la necessitat de seguir les mesures elementals de prevenció, sigui quina sigui la seva edat o bé el seu estat de salut. Aquestes mesures per no contagiar d'altres persones, o per evitar ser víctima d'un contagi, són sobretot l'ús de la mascareta en espais públics, la distància entre persones i el rentat freqüent de mans, com també evitar les aglomeracions de gent en el marc de l'actual represa d'activitats socials.

L'alcade va assenyalar que aquesta setmana serà molt important per l’evolució de la segona onada i va explicar que la detecció i seguiment dels casos i el rastreig de contactes és fonamental. 

Cessió de la tercera planta del seminari

D'altra banda, segons informa el bisbat d'Urgell, avui s'ha formalitzat el conveni de cessió d’ús a títol gratuït de la tercera planta del seminari diocesà d’Urgell a la Fundació Sant Hospital fins a finals d’any 2020 amb la finalitat exclusiva de destinar-la a allotjar els residents de la residència assistida i la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell per tal de minimitzar el risc de contagi pel Covid.-19 d’aquest col·lectiu de persones vulnerables.

L'alcalde i president de la FSH ha agrait a l’arquebisbe i al bisbat d’Urgell que des de l’inici de la crisi sanitària van mostrar la seva disponibilitat per acollir la petició de la FSH d’acollir un total de 22 persones grans de la residència assistida i de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital (FSH) de La Seu d’Urgell. La FSH va prendre aquesta mesura amb els objectius, en primer lloc, de treure la gent gran que són més vulnerables de l’edifici de l’hospital, on hi ha un risc de contagi molt més alt que a la resta de la ciutat. El segon objectiu, és permetre ampliar els espais del Sant Hospital per si fossin necessaris per atendre els possibles malalts per coronavirus (Covid-19).

El trasllat es va fer efectiu ja el 20 de març, ja en els primers moments de la pandèmia. En acabar l’estat d’alarma, el passat 21 de juny, la FSH va demanar al bisbat ampliar la seva estada al Seminari diocesà d’Urgell fins a finals d’any com a mesura de prevenció de cara a futurs rebrots de la pandèmia. Una petició que el bisbat va acollir i que ara s’ha formalitzat amb la signatura d’aquest conveni de cessió d’ús a títol gratuït.

jove
afectat
Covid-19
hospital
la Seu
afecció respiratòria
Comentaris: 1

Comentaris

Quina mania en parlar d’Espanya. Fa molts anys que no hi poso els peus a la seu.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic