Diari digital d'Andorra Bondia
Des del 2010 hi ha quatre persones vivint al poble de Solanell.
Des del 2010 hi ha quatre persones vivint al poble de Solanell.

Un projecte cooperatiu impulsa la rehabilitació de cases a Solanell


Escrit per: 
Redacció/Foto: Sostre Cívic

Els dies 15 i 23 d’agost s’organitzen al poble de Solanell unes visites guiades amb l’objectiu de donar a conèixer una iniciativa de cooperativisme pionera que té com a objectiu donar nova vida a aquesta població de l’Alt Urgell. Aquesta reactivació es vol fer per mitjà de la progressiva reconstrucció i ús de les cases que van quedar deshabitades als anys 70, de manera que es constituirà un projecte col·lectiu de convivència en forma d’Habitatge Cooperatiu en règim de cessió d’ús (HCCU) però també obert a altres iniciatives.
La iniciativa parteix de Sostre Cívic, que proposa una primera fase amb la reconstrucció de dos edificis actualment enrunats. Aquests dos edificis, anomenats cal Gironí i cal Llehí, allotjaran fins a quinze habitatges amb una gran dotació d’espais col·lectius, i la promoció es construirà amb criteris de bioconstrucció i sostenibilitat.
El projecte serà pioner perquè es tracta del primer projecte d’HCCU que s’implantarà en un nucli deshabitat, en un entorn rural d’alt valor ecològic i paisatgístic. L’èxit d’aquest projecte posarà les bases per poder aplicar la iniciativa a altres llocs del territori, per anar reactivant el nostre entorn rural amb un model d’habitatge no especulatiu.
El grup impulsor són les sòcies-usuàries que, de manera participativa, hauran de definir i consensuar  els usos dels espais col·lectius, les característiques de l’espai privatiu, la participació en la construcció (si s’escau) i aportar els recursos econòmics, entre altres funcions. 
El projecte de reactivació de Solanell ja està en marxa i va ser iniciat el 2010 per mitjà de Reviure Solanell, SL. D’ençà que es van començar els treballs de rehabilitació de diverses cases, ja hi ha quatre habitants vivint al poble, i s’ha posat en marxa el refugi de cal Gironí.

projecte
cooperatiu
rehabilitació
Cases
Solanell
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic