Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Turisme en funcions, Francesc Camp, en la presentació de la campanya per al Pas de la Casa, ahir.
El ministre de Turisme en funcions, Francesc Camp, en la presentació de la campanya per al Pas de la Casa, ahir.

Un sorteig i l’autobús gratuït per fer que la gent del país compri al Pas


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Govern ha impulsat una campanya que té per objectiu incentivar el consum de la gent del país al Pas de la Casa per intentar pal·liar els efectes del tall de l’RN-22. La iniciativa, que es començarà a difondre a partir d’avui sota el lema El Pas de la Casa t’espera tot i que no serà efectiva fins dissabte, preveu l’organització d’un sorteig de premis en què els clients podran guanyar unes vacances valorades en 3.000 euros, tres iPhone XS, i tres forfets de temporada de Grandvalira. Els compradors hauran de fer una despesa mínima de 20 euros per entrar al sorteig (ja sigui en comerços o restaurants) i els tiquets s’hauran de bescanviar a l’oficina de turisme del Pas de la Casa entre l’11 de maig i el 2 de juny. El sorteig tindrà lloc el 3 de juny.

A aquesta mesura també s’hi ha afegit la gratuïtat de les línies d’autobús per a la gent que viatgi fins al poble encampadà entre l’11 de maig i el 2 de juny a banda de la gratuïtat del túnel d’Envalira, ja vigent, que finalitzarà un cop es reobri l’accés.
La campanya té un cost de 24.000 euros, 17.000 euros per al pla de mitjans i la creativitat i 7.000 euros més per als premis. Segons va anunciar el ministre de Turisme en funcions, Francesc Camp, estarà present a la premsa escrita i digital del Principat i també a les parades d’autobús, a les webs del Govern i Andorra Turisme i a les xarxes socials del Govern, Andorra Turisme i el Comú d’Encamp. Camp també va obrir la porta a ampliar el pressupost per a publicitat als mitjans si la prevista no és suficient.
El ministre de Turisme en funcions, a banda, va explicar que Andorra Turisme està treballant en una campanya per al sud de França que es posarà en marxa quan s’obri la circulació. A més, a inicis de juny arrencarà la campanya de les rebaixes. Tot plegat ha de fer que el visitant torni al Pas de la Casa.

Subvenció de la cotització
El consell de ministres d’ahir també va aprovar dues mesures més. En primer lloc, el Govern va acordar subvencionar la part de la cotització del patró a la CASS (el 15,5%). Se’n podran beneficiar els establiments amb domicili al Pas de la Casa o que tinguin activitat allà (encara que la seu social estigui ubicada a una altra parròquia). En restaran excloses les administracions públiques i les activitats que no  siguin del sector turístic. El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, va explicar que el procediment per obtenir el reemborsament es concretarà les pròximes setmanes, ja que aquest no es produirà fins al mes de juny. Així mateix va indicar que l’ajuda està vinculada a l’assumpció de les obligacions dels empresaris vers els assalariats, i va remarcar que no s’ha subvencionat el 6,5% de l’empleat perquè aquest ja continuarà rebent la seva nòmina.
La segona mesura permetrà a les empreses ubicades al Pas de la Casa i per a l’activitat que en aquest poble realitzin, la possibilitat de demanar un ajornament de l’IGI a liquidar independentment de l’import. A més, no serà necessari presentar cap aval bancari si la liquidació és superior a 2.500 euros. Aquestes dues mesures estaran vigents durant tots els dies que estigui tallat l’accés a França. Cinca va afirmar que la subvenció de la cotització de l’empresari a la CASS suposarà una despesa per al Govern d’uns 250.000 euros.
El ministre portaveu es va mostrar confiat que amb aquestes actuacions, juntament amb les que adoptarà pròximament el Comú d’Encamp amb relació a les taxes i tributs comunals, es podrà donar resposta a la situació. Per això va indicar que ara per ara no es preveuen aplicar ajuts econòmics directes, tot i que no va descartar que en un futur es puguin ampliar les mesures o plantejar-ne de noves. Això, va dir, caldrà analitzar-ho a mesura que la situació es vagi clarificant. Cinca va recordar que tenir tot el maig tancat pot suposar per als establiments una caiguda del 9% de la facturació, un impacte important en el conjunt de l’any i que serà difícil recuperar, va dir. El ministre també va explicar que no s’han constatat incompliments en la normativa laboral i va assegurar que el Govern està alerta.
Les mesures van ser presentades als comerciants en una reunió ahir. Tots ells van celebrar la campanya per potenciar el consum intern i la subvenció de la cotització a la CASS i l’ajornament de l’IGI. Amb tot, esperaven ajuts econòmics directes perquè gran part dels establiments estan tancats i no estan facturant, van indicar des del teixit empresarial del Pas de la Casa.

 

tall-rn22
RN-22
Pas de la Casa
campanya
mesures
Número de vots: 193
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic