Diari digital d'Andorra Bondia
El Centre de Formació Professional de la Massana.
El Centre de Formació Professional de la Massana.

Un total de 18 alumnes obtenen el diploma d'ensenyament professional


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

Un total de 18 alumnes ja han obtingut un diploma d'ensenyament professional, set dels quals en logística i comerç i 11 en manteniment d'habitatges i edificis. Es tracta de la primera promoció que ha obtingut aquest diploma el curs 2022-2023. D'aquests n'hi ha cinc que han continuat estudiant estudis de Formació Professional.Actualment, el Centre de Formació Professional de la Massana té 23 alumnes, nou dels quals cursen logística i comerç, i 14 manteniment, habitatges i instal·lacions. Així respon el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró a una pregunta plantejada per la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela.

Quant a la intenció d'Educació d'oferir més estudis, es respon que el ministeri analitza de forma contínua el mercat laboral d’Andorra per oferir, en cas de detecció de necessitats de contractació, els estudis que permetin cobrir la demanda. En aquest sentit, en els darrers tres anys s’han analitzat diverses formacions, i l’oferta actual respon a la feina tècnica de tria de les formacions amb més sortides laborals per als joves.

L’estudi de mercat d’activitats físiques i de lleure per part de l’àrea d’Ordenament Curricular està en fase d’estudi i durant els mesos vinents tindrem més informació de les possibilitats del mercat.

Segons es recorda, ara fa uns anys es va crear el projecte Focus 16-20, que responia exactament a aquesta realitat del país: el fet que joves de 16 anys abandonessin l’escola sense l’obtenció del graduat en segona ensenyança. Aquest projecte, pel qual van passar desenes de joves, va perdre la continuïtat quan es van crear els diplomes DPI, que permeten la matriculació als alumnes que no han obtingut el graduat en segona ensenyança i obtenir així una titulació tècnica que abans era inexistent. De fet, aquests estudis permeten prosseguir estudis de batxillerat professional.

Paral·lelament, des del Centre de Formació al Llarg de la Vida s’està ampliant l’oferta formativa per donar resposta als ciutadans majors de 16 anys que, pel motiu que sigui, han deixat els estudis i volen millorar la seva ocupabilitat. Per tant, el ministeri titular de l’educació es troba en un moment de reflexió al voltant d’obrir noves oportunitats amb la intenció de crear nous programes que donin resposta a les necessitats dels nostres joves i a la realitat del mercat laboral.

 

alumnes
diploma
Ensenyament
professional

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte