Diari digital d'Andorra Bondia
La Universitat d'Andorra.
La Universitat d'Andorra.

Un total de 210 professionals es formen en detecció i actuació davant la violència de gènere i domèstica


Escrit per: 
Redacció / Agències

Aquest dijous va finalitzar la formació bàsica i de capacitació dels professionals que intervenen de forma directa o indirecta en l’àmbit de la violència de gènere i domèstica. El curs, que va començar el 3 de novembre del 2020, s’ha realitzat a les instal·lacions de la Universitat d’Andorra (UdA) i ha format a un total de 210 professionals concernits en les diverses àrees d’actuació en les fases de detecció i intervenció amb víctimes de violència de gènere i domèstica.

Concretament, s’han realitzat set sessions de cinc hores de durada cadascuna. Els grups que han format part són: el cos de policia, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), els set comuns, el Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra i el Col·legi d’Advocats d’Andorra.

Les formacions han abordat elements com ara la igualtat de gènere, estereotips i rols de gènere, el marc jurídic de la violència de gènere o el cicle de la violència de gènere. A més, s’ha compartit la Guia de Col·laboració en casos de violència de gènere i domèstica i els protocols d’actuació específics amb cada departament perquè els i les professionals puguin entendre clarament com identificar aquestes situacions de forma transversal i integral en la seva acció diària.

D’aquesta manera, es dona resposta a la Llei 1/2015, per a l’erradicació de la violència de gènere i domèstica, oferint una formació integral, multidisciplinària i especialitzada.

En seguiment d’aquests cursos i amb la finalitat de poder realitzar una programació efectiva d’aquesta formació, el passat 8 d’octubre es va formalitzar un conveni de col·laboració amb l'UdA per organitzar, estructurar i gestionar els grups de professionals que han rebut la formació i proporcionar el personal docent necessari.

Cal recordar que l’area de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut fa tres anys que realitza formacions de capacitació als
professionals susceptibles de detectar i intervenir en casos de violència de gènere i domèstica. Entre d’altres, en els cursos anteriors ja han participat el Cos de Policia, el Cos de Bombers, els punts joves parroquials o els tècnics del departament de social dels comuns.

professionals
detecció
actuació
violència de gènere
domèstica

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte