Diari digital d'Andorra Bondia
 Un total de 225 llicències atorgades des de l'aprovació de la Llei reguladora dels jocs d’atzar
Un total de 225 llicències atorgades des de l'aprovació de la Llei reguladora dels jocs d’atzar

Un total de 225 llicències atorgades des de l'aprovació de la Llei reguladora dels jocs d’atzar


Escrit per: 
Agències

El Consell Regulador Andorrà del Joc ha fet públiques les primeres llicències de joc atorgades els anys 2015 i 2016, en compliment de la Llei de regulació dels jocs d'atzar, entre les quals s’hi compten els concursos amb intervenció d’atzar, les loteries de promoció o publicitàries, les participacions de loteria, el quinto tradicional o les rifes benèfiques. L'any 2015 es van atorgar 61 llicències que se sumen a les 164 que s'han concedit el 2016, arribant a un total de 225.

L’atorgament de llicències de joc al país és obligatori després de l'aprovació, al desembre del 2014, de la Llei del Joc. Per aquest motiu, el Consell Regulador Andorrà del Joc ha publicat aquest dimecres al BOPA el llistat de les llicències atorgades als operadors durant els anys 2015 i 2016 per a les diferents modalitats de participació en jocs d’atzar. Entre aquestes modalitats, s’hi compten els concursos amb intervenció d’atzar, les loteries de promoció o publicitàries, les participacions de loteria i el quinto tradicional. 

Pel que respecta al nombre de llicències atorgades entre aquests dos anys, s’hi compten dos concursos amb intervenció d’atzar, 45 llicències donades per a loteries de promoció o publicitàries, 15 per a participacions de loteries, 16 llicències per a la celebració del quinto tradicional i 46 titulars corresponents a rifes benèfiques.  

Aquestes llicències han anat atorgant-se a mesura que s’han aprovat els diferents reglaments del joc i s’exigeixen als seus titulars per a la celebració i organització d’aquestes modalitats de joc. Els reglaments de cada modalitat estableixen el nombre màxim de celebracions per modalitat de joc, el tipus d’aportació econòmica per participació, la limitació dels premis, l’import de la llicència i l’impost sobre el producte brut del joc. El nombre de titulars de les llicències el 2015 va ser de 61, i el 2016 van passar a 164, tot i que les llicències van començar a atorgar-se a partir del segon semestre del 2015, una vegada aprovats els diferents reglaments.

Entre els titulars de llicències, s’hi troben institucions dependents del Govern d’Andorra com ara ministeris o departaments, diferents comuns, centres educatius, associacions esportives, solidàries o de gent gran, o empreses particulars. 

joc
atzar
llicències
Número de vots: 60
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic