Diari digital d'Andorra Bondia
El tram verd que indica als visitants el carril bici de la carretera.
El tram verd que indica als visitants el carril bici de la carretera.

Una catifa verda per a bicicletes


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.

El ministeri d’Ordenament Territorial ha pintat de color verd el tram que va des de la primera rotonda entrant per la frontera del riu Runer fins a la segona. Són uns metres que volen indicar al visitant que entra per la frontera espanyola que Andorra és territori ciclista. Però aquesta catifa verda s’acaba aquí i per a aquells que pensen que els treballs de pintura s’han interromput, el ministre Jordi Torres, ho va deixar clar: “Només es pintarà aquest tram”. Segons Torres, el que es vol és marcar com a indicador, a l’entrada del país pel costat espanyol, que la xarxa viària del Principat disposa d’un espai per a ciclistes i alertar de la creixent presència de les dues rodes i pedals a la carretera. 

L’eslògan “Andorra Territori Ciclista” és present en tots els cartells lluminosos de mobilitat a les carreteres i el Govern s’ha compromès que en cada carretera o via nova s’habiliti un carril exclusiu per a bicicletes. Això sí, ara per ara, en cap espai de la xarxa viària existeix un carril bici amb els requisits formals que requereix. 

carril bici
Número de vots: 367
Comentaris: 2

Comentaris

Pintar de color verde los arcenes no los transforma en carril bicis... Ademas considero que es mas peligroso si cabe, porque muchos conductores se olvidan del 1,5 - 2 metros si te ven por dichos arcenes y te pasan practicamente rozandote...
Totalment d'acord amb el comentari anterior. És una mesura més efectista que efectiva, no suposa cap benefici ni millora de la seguretat de cara al ciclista. Que estigui de color verd no el fa carril bici, continua sent un voral de tota la vida, i força estret. En aquest tram es pot circular en paral·lel a l'haver-hi dos carrils per sentit, i la pintura invitarà als conductors a que ens posem en fila i així ens passin ven a prop i no poc a poc precisament. El que s'hauria de fer d'una vegada és actualitzar el desfasat codi de circulació.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic