Diari digital d'Andorra Bondia
La cap de Cultura, Elisenda Palomares, i el conseller de Cultura, Josep Roig, durant la presentació de la Vila medieval.
La cap de Cultura, Elisenda Palomares, i el conseller de Cultura, Josep Roig, durant la presentació de la Vila medieval.

Una drac de grans dimensions es passejarà per la Vila medieval de Sant Julià


Escrit per: 
Redacció

Durant tres dies Sant Julià de Lòria estarà envaïda per bàrbars, dracs, oficis de l'edat mitjana i llegendes històriques. La parròquia tornarà acollir, una vegada més, la Vila medieval que convertirà el centre del poble en una autèntic territori de l'època. És per això que aquest any s'ha reduït un mica l'extensió total de l'esdeveniment i s'ha concentrat perquè la gent “tingui la sensació d'estar dins d'una vila medieval”, segons ha apuntat el conseller de Cultura, Josep Roig. Les activitats es distribuiran entre la plaça Calonge Sant Antoni i la plaça Major, recorrent de sud a nord tota l'avinguda Verge de Canòlich. La setzena edició de la Vila medieval se celebrarà aquest cap de setmana, del 28 al 30 de setembre, acollirà un mercat amb més de 50 parades, se celebraran cercaviles itinerants, i hi haurà jocs infantils, contacontes i múltiples tallers pels menuts de la casa. 

Així com l'any passat l'element que animava la fira eren uns trols d''El senyor dels anells', aquesta vegada el protagonisme serà compartit. Per una banda, un drac de llegenda i de grans dimensions es passejarà pels carrers de la vila i l'espectacle girarà al voltant del naixement d'una cria de drac. El toc d'humor el posaran uns bàrbars del nord que portaran pels carrers una catapulta medieval, però que no sempre els funciona. Una de les altres novetats més destacades que es podran veure durant el Vila medieval serà l'estrena de l'espectacle de l'Esbart Lauredià amb motiu de la celebració dels 30 anys de l'estrena 'Història i llegendes d'Andorra', que la setmana passada ja es va presentar i que en destaca l'utilització d'un videomapatge. 

“Edició rere edició el que hem buscat és la promoció de la parròquia i atreure la màxima afluència possible”, ha explicat el Roig. Malgrat que no ha parlat de xifres concretes, el conseller ha apuntat que l'any passat gairebé tots els pàrquings de la parròquia estaven plens i que es va haver d'organitzar un dispositiu de mobilitat similar al de la festa major. 

Pel que fa a les activitats pels més petits s'estrenaran diversos tallers nous, de forja d'espases medievals o d'escribans i es repetiran el de confecció de capgrossos i de fusteria creativa, entre d'altres. També es continuaran amb les recreacions històriques a càrrec de l'associació Sanguen Honoris que explicarà la vida civil i militar basant-se en testimonis de l'època. A part de les més de 50 paradets de productes artesans i clàssics, també hi haurà de col·laboració d'entitats de la parròquia com la colla gegantera, la Coral Rocafort, la batucada Toca-te'ls i el mateix Esbart Laurèdia. 

La setzena edició obrirà la porta a les del deu matí de dilluns i tindrà activitats de manera ininterrompuda, excepte a les nits, fins a dos quarts de vuit de la tarda de diumenge.

drac
dimensions
Vila medieval
Sant Julià

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte