Diari digital d'Andorra Bondia
La partida contempla ajuts per als edificis del carrer Major.
La partida contempla ajuts per als edificis del carrer Major.

Una partida de 35.000 euros per pintar porxos i façanes de la Seu


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat la convocatòria de les subvencions per a rehabilitar i repintar porxos i façanes d’edificis del carrer Major i del carrer dels Canonges, així com també els seus carrers adjacents, inclosos també dins del centre històric com són: Sant Josep de Calassanç, passatge de la Missió, plaça del Carmen, carrer de la Muralla, carrer del Pou, carrer del Carmen, carrer la Creu, carrer Estret, carrer de la Palma, placeta de Sant Nicolau, Pati Palau, carrer Sant Agustí i carrer de la Roca. La convocatòria compta amb una partida pressupostària de 35.000 euros, 10.000 dels quals estan destinats a les sol·licituds de Castellciutat.
 
La convocatòria no només s’adreça a totes les persones físiques o jurídiques que vulguin fer alguna actuació durant aquest any 2022, sinó que també té efectes retroactius i poden ser subvencionables actuacions realitzades durant l’any 2021. La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, afirma que aquesta nova convocatòria “segueix tenint la voluntat de millorar la conservació d’aquests porxos i façanes, i ajudar així a l'embelliment i la millora del centre històric i d'altres carrers de la Seu i de Castellciutat".
 
Presentació de sol•licituds 
 
Les sol•licituds d’actuacions a edificis amb porxos dins el carrer Major i el carrer dels Canonges així com també els edificis ubicats a Castellciutat han de formalitzar la petició del dia 26 de setembre al 7 d’octubre de 2022. Les demandes d'actuacions a la resta d'edificis, incloent els edificis amb porxos que no hagin concorregut a la primera fase han de presentar la sol·licitud del 17 al 28 d’octubre de 2022 o fins exhaurir el pressupost previst. 
 
Tal i com indiquen les bases, els ajuts s’atorgaran per ordre de presentació de les sol•licituds a l’OAC de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i que compleixen amb tota la documentació que es demana. 
 
Import i despeses subvencionables 
 
Les subvencions que s’atorguin cobriran un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. Aquest ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció serà de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una. 
 
La pintura que es faci servir per repintar s’haurà de fer amb el color o colors determinats a la normativa urbanística municipal. 

Seu
porxos
ajuts
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic