Diari digital d'Andorra Bondia
Jonaina Salvador i María Pilar Díez van explicar el nou acord de col·laboració.
Jonaina Salvador i María Pilar Díez van explicar el nou acord de col·laboració.

Una seixantena d’alumnes gaudiran enguany de les òperes d’Andorra Lírica


Escrit per: 
Agències / Foto: EENSM

Per segona vegada es va firmar oficialment ahir l’acord de col·laboració entre l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (Eensm) i l’associació Andorra Lírica. El principal objectiu d’aquesta signatura és contribuir a la inclusió social de les persones que pateixen discapacitat. Els usuaris dels tallers de música de l’Eensm podran assistir a les òperes programades per a la temporada d’òpera d’aquest any. 
La presidenta de la junta rectora de l’Eensm, María Pilar Díez, es va sentir profundament agraïda per la continuïtat d’aquesta iniciativa. “Espero que any rere any se segueixin signant renovacions d’aquest acord”, va dir. D’altra banda, va recalcar que d’aquesta iniciativa se’n beneficien 20 alumnes del centre cada vegada que hi ha una òpera a Andorra, i enguany, en haver-hi tres representacions, seran 60 alumnes els que formaran part de la iniciativa.
La responsable d’Andorra Lírica, Jonaina Salvador, va destacar, referint-se a l’edició passada, que “ha estat un any fantàstic. Treballar amb els usuaris del centre de Meritxell és una experiència enriquidora i gratificant”. Pel que fa a la programació prevista, s’ha anunciat que al setembre se’n sabran tots els detalls, tot i que una de les principals novetats és que hi haurà una representació en català d’una òpera ja escrita. Salvador va avançar que es continuarà amb la diversitat de formats, entre els quals s’inclouen, per exemple, obres de teatre.

Emocions Variades
Tant Salvador com Díez van assegurar que “els usuaris de Meritxell se senten molt contents de poder apropar-se al món de l’òpera, i en especial de la música, ja que és una manera de transmetre tot un seguit d’emocions variades”. Díez va afirmar també que “les famílies han acceptat molt positivament que els seus fills siguin partícips en aquest tipus d’activitats”, i va destacar que “els alumnes es porten molt bé i no tenen dificultats per aprendre”. Andorra Lírica ha presentat aquest projecte a indrets com Mallorca, i va recalcar que “dur a terme aquest tipus d’activitats és una qüestió de voluntat, ja que ara per ara som els únics que les duem a terme de manera regular”.  L’Eensm contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a través del model d’Atenció Integral Centrada en la Persona (AICP), el qual promou l’autodeterminació i la inclusió en la societat partint del respecte a la seva dignitat i els seus drets i preferències, així com la seva participació efectiva i la dels familiars o tutors que en són responsables.

alumnes
gaudiran
enguany
òperes
Andorra Lírica
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic