Diari digital d'Andorra Bondia
Una vintena de nouvinguts fan un curs d’alfabetització en català
Una vintena de nouvinguts fan un curs d’alfabetització en català

Una vintena de nouvinguts fan un curs d’alfabetització en català


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

El curs d’alfabetització en català per a persones nouvingudes que s’ha ofert a la Seu d’Urgell, organitzat conjuntament pel servei de Ciutadania i Immigració del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i l’ONG La Seu Solidària, s’acaba avui. El curs s’ha basat en el programa Lletres per a tothom i va sorgir com a resposta a la mancança detectada de programes específics d’alfabetització en català per a persones adultes nouvingudes a Catalunya.  L’objectiu bàsic del programa és facilitar l’alfabetització en català a persones adultes d’origen estranger que no tenen domini de la lectoescriptura. 
Aquest programa rep el finançament dins del conveni que se signa anualment entre el departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona per al desenvolupament d’accions en l’àmbit dels serveis socials. S’ha de considerar, per tant, com un servei social d’alfabetització d’adults en llengua catalana, una acció que inicia un procés formatiu personalitzat per a cada participant i que podrà tenir continuïtat amb altres accions formatives –tant de llengua com d’altres vessants del coneixement– mitjançant els cursos que ofereixen, per exemple, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la xarxa de formació de persones adultes del departament d’Ensenyament.  
La formació, que ha estat impartida per La Seu Solidària, ha ofert classes a una vintena de persones i hi han participat voluntaris de la mateixa entitat, que han donat suport a les activitats formatives de manera molt satisfactòria.  Les classes van tenir lloc a les instal·lacions del Casal Cívic de l’Oficina de Benestar Social i Família i al Cetap. Dins de la mateixa formació s’ha organitzat sortides culturals per conèixer el territori i el patrimoni de la Seu d’Urgell, amb el mateix objectiu pedagògic del programa.  

alfabetització
nouvoinguts
Seu d'Urgell
La Seu Solidària
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic