Diari digital d'Andorra Bondia
Alguns dels assistents als tallers, que s’han fet el cap de setmana.
Alguns dels assistents als tallers, que s’han fet el cap de setmana.

Unes seixanta persones participen als tallers de cuina d’Assandca


Escrit per: 
Redacció/Foto: Assandca

Una seixantena de persones van participar durant el cap de setmana passat als tallers d’alimentació saludable que l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) va organitzar  per commemorar el Dia mundial contra el càncer. 
Es tracta d’una de les activitats centrals del Pla d’accions anual que l’entitat desenvolupa, amb el patrocini de Vall Banc, amb l’objectiu de donar eines a les persones per millorar la seva qualitat de vida, sensibilitzar la societat amb la malaltia, i reivindicar una atenció sanitària i un suport social a les persones que la pateixen.
Sota el títol Alimentació intel·ligent, els participants a les quatre sessions programades durant el dissabte i el diumenge van descobrir els fonaments d’uns hàbits de cuina saludable, que comencen per la introducció en l’elaboració de la dieta diària de productes i aliments amb propietats que milloren la salut de l’organisme.
L’espai de La Cuina de Bomosa, a Andorra la Vella, va ser  l’escenari de l’activitat, que ha comptat amb la participació de Marc Gil, nutricionista i dietista de Bio Bio a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i Eduard Carabantes, cuiner especialitzat en cuina ecològica. Cada un dels tallers ha començat amb un recorregut previ per conèixer l’àmplia gamma d’aliments i productes que es poden incorporar al cistell de la compra per implementar una alimentació nutritiva, equilibrada i que reverteixi en una millora de la salut i el benestar general.
Els tallers, de caràcter interactiu, han consistit en l’elaboració de cinc receptes d’ingredients amb grans propietats nutritives, que els participants han pogut elaborar i tastar. El dietista, Marc Gil, s’ocupava de fer els comentaris i explicacions nutricionals dels plats i de resoldre tots els dubtes dels participants. D’altra banda, el cuiner Eduard Carabantes va vetllar per l’execució de les receptes. 
Els assistents van valorar positivament la qualitat de la informació rebuda, la rapidesa d’execució de les receptes i la facilitat amb què es poden aplicar a la vida quotidiana per obtenir una dieta equilibrada i saludable, segons va explicar l’entitat en un comunicat.

tallers
cuina
ASSANDCA
seixanta
persones
participen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte