Diari digital d'Andorra Bondia
Unicef treballa a Buthan en un projecte d'educació inclusiva.
Unicef treballa a Buthan en un projecte d'educació inclusiva.

Unicef destina 730.000 euros a programes solidaris el 2021


Escrit per: 
Redacció / Foto: Unicef Andorra

El Comitè d’Andorra per a l’Unicef va destinar l’any passat prop de 730.000 euros, el 86,4% dels recursos obtinguts, als diferents programes i campanyes solidàries, segons es posa de manifest en la memòria d’activitats 2020-2021 feta pública ahir per l’ONG. 

Concretament, l’entitat va ingressar fins a 842.279,59 euros el 2021, un 12% menys que l’any anterior, el 95,25% dels quals procedents del sector privat (donants, socis, organitzacions i empreses), mentre que el 4,75% restant correspon a subvencions governamentals. El 5,3% dels ingressos es van destinar a despeses de gestió i administració, a la vegada que el 8,23% va servir per fer front als costos de les activitats de recaptació, gestió i fidelització de socis i donants, així com de les iniciatives orientades a divulgar el treball d’Unicef.

Quant als recursos destinats als diferents programes, el 6,79% es va utilitzar en iniciatives de sensibilització i comunicació a Andorra, on s’inclouen les accions encaminades a la promoció dels drets de la infància, mentre que el 93,21% es va repartir als diferents programes de cooperació internacional, per als fons propis del comitè i la Plataforma d’ONG d’Andorra per a emergències en països en via de desenvolupament.

Pel que fa als programes internacionals, l’entitat va col·laborar amb la iniciativa que es porta a terme a Insaka (Zàmbia) per crear una xarxa de centres de desenvolupament de primera infància, on es puguin dur a terme bones pràctiques de nutrició, salut, cura responsable i també alfabetització d’adults. El Comitè d’Andorra per a l’Unicef participa també en els programes d’educació inclusiva per als infants amb discapacitat que es porten a terme a Buthan, on es promou la creació d’escoles que donin suport a aquests programes, dona suport al programa de reintegració comunitària per a infants prèviament associats a grups armats que es porta a terme a la República Centreafricana i treballa per millorar l’accés als serveis socials de les poblacions autòctones a Lekoumou (Congo).

Quant al país, la memòria recull  iniciatives com la campanya #RegalaFutur, la participació en l’Observatori de la Infància, la setmana de la infància dedicada a la salut mental i accions com la subhasta d’art o la botiga solidària , entre d’altres.

Unicef
destina
730.000
euros
programes
Solidaris
2021
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic