Diari digital d'Andorra Bondia
Foto de família amb els premiats en el concurs.
Foto de família amb els premiats en el concurs.

Unicef i el Col·legi de Dietistes premien les receptes d'aprofitament


Escrit per: 
Redacció / Foto: Unicef Andorra

Unicef i el Col·legi de Dietistes i Nutricionistes van fer ahir l'entrega de premis als guanyadors del concurs de receptes d'aprofitament, una iniciativa per commemorar el Dia Mundial de l'alimentació (16 d'octubre) on el lema d'enguany era 'No deixar ningú enrere'.

Així, les receptes guanyadores han estat: l'amanida multicolor amb tires de pollastre i truita de trinxat, elaborades per la Júlia i la Paula Salvat, alumnes de 7 anys del Col·legi Maria Janer; l'arròs integral amb sala de tomàquet, verdues locals i plàtan fregit, elaborat per Diego, Arnau i Martí, de 15 anys, com a treball de l'assignatura de biologia del Col·legi Sant Ermengol; i l'arròs de verdues i rostit, de la Laia Coma, en la categoria de més de 18 anys.

Des d'Unicef es recorda que el malbaratament alimentari és un problema actual, ja que un terç dels aliments que és produeixen a nivell mundial pel consum humà és perden o és llencen. Una bona manera de reduir-lo, és posar en pràctica la cuina d’aprofitament, utilitzant les restes de menjar o part d’aliments que habitualment no utilitzem.

Finalment s'assenyala que es tracta d'una acció que és un exemple més del compromís del Col·legi de Dietistes i d'Unicef Andorra per a la promoció del drets de la infància, concretament, del dret que tenen tots els infants a viure en entorns saludables i a rebre aliments nutritius i aigua potable.

Unicef
receptes d'aprofitament
malbaratament
aliments
dietistes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte