Diari digital d'Andorra Bondia
Els infants entrant en un centre educatiu el primer dia d'inici de curs.
Els infants entrant en un centre educatiu el primer dia d'inici de curs.

Ús obligatori de la mascareta a les escoles a partir dels 8 anys


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

Els alumnes hauran de portar la mascareta obligatòriament a partir dels vuit anys als centres educatius. Així ho ha anunciat el ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa sobre la situació sanitària al país d'aquesta tarda. Aquesta és, precisament, una de les principals novetats que recull el decret pel qual s’actualitzen i s’aproven noves mesures excepcionals en el marc de la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2, per continuar reduint la taxa de reproducció de la pandèmia publicat avui en un BOPA extraordinari i que entrarà en vigor a partir de demà. 

L'obligatorietat de portar la mascareta a les escoles per als alumnes a partir dels vuit anys s'ha introduït en aquest decret, segons Jover, ja que els infants tornaran precisament dilluns vinent als col·legis després d'una setmana de descans i es reincorporaran sense que hagin estat cribrats prèviament. D'aquesta manera es pretén ajudar a reduir els possibles contagis entre alumnes d’una mateixa aula. Per aquest motiu, l'executiu ha considerat necessari introduir aquesta mesura, ha insistit, que té una durada de dues setmanes i que posteriorment es revisarà si cal o no prorrogar en funció de l'evolució de la situació epidemiològica al país. De fet, segons el decret l'ús de les mascaretes és obligatori per a totes les persones d’edat igual o superior a vuit anys, com recull el punt 1 del primer article relatiu a les mesures bàsiques de prevenció. 

Aquesta mesura també es recomana per als alumnes a partir de sis anys. A més, en el cas que vagin a una escola on hi hagi una incidència molt alta del virus, la mesura també es fa obligatòria per aquestes edats de 6 i 7 anys, segons ha explicat el ministre. Cal recordar que els alumnes de més de 12 anys de tots els sistemes educatius ja havien de dur obligatòriament mascareta en compliment d’un decret anterior.

Cribratge dels alumnes de maternal i primera ensenyança de l'escola andorrana d'Andorra la Vella 

D’altra banda, el ministre portaveu també ha informat que actualment hi ha 57 aules al país sota vigilància activa, 40 de les quals amb tots els membres aïllats i 17 amb només alguns confinats, a més de 22 en vigilància passiva. En aquest sentit, ha recordat que tot just abans de les vacances escolars es va detectar una especial incidència a l’escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Andorra la Vella. El centre té a hores d’ara 15 aules amb algun tipus de vigilància.

Per aquest motiu, el ministeri de Salut i el d'Educació i Ensenyament Superior han decidit fer un cribratge específic voluntari per als alumnes de les aules que no estan aïllades i que, per tant, fa més dies que no s’han fet una prova diagnòstica. Així, es vol reduir al màxim la possibilitat de contagis a l’escola. És per això que avui mateix s'ha contactat amb les famílies a través d'una carta perquè durant el cap de setmana i fins dilluns els infants es puguin fer la prova.

ús
obligatori
mascareta
escoles
8 anys
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic