Diari digital d'Andorra Bondia
Moment de l'entrega de la recaptació recollida aquest Nadal.
Moment de l'entrega de la recaptació recollida aquest Nadal.

Vall Banc dona 8.000 euros a Autea i l’Associació de Síndrome de Down


Escrit per: 
Redacció / Foto: Vall Banc

Vall Banc fa un balanç satisfactori de la campanya de Nadal. El vídeo d’aquesta campanya sota el hastag #moltmesquenadal creada i dissenyada per sis joves amb altres capacitats del taller Anissa de Jecomdisseny, ha tingut un total de prop de 2.800  visualitzacions en les diferents xarxes socials. 

Aquesta campanya de Nadal, impulsada per l’entitat bancària, es comprometia a donar 0,50 euros per cada visualització a Autea i a l’Associació de Síndrome de Down. Des de Vall Banc s’ha considerat fer la donació màxima prevista per a les dues associacions que és de 8.000 euros, és a dir, 4.000 euros per a cadascuna d’elles. 

El director de Negoci de Vall Banc, Sergi Martin, s’ha sentit orgullós d’aquesta campanya “pel caràcter que té solidari i, a la vegada, social, donant veu a col•lectius de persones que, amb altres capacitats, fan aportacions valuoses a la societat i que molts cops no tenen la visibilitat que haurien de tenir. Per aquest motiu, calen més accions com aquesta, per fer lloc, en igualtat d’oportunitats, a aquestes persones”. 

Tant des d’Autea com des de l’Associació de Síndrome de Down han mostrat la seva satisfacció per aquesta donació amb la qual podran continuar els seus projectes. 

Des d’Autea, la seva presidenta Inés Martí, ha explicat que la donació es destinarà al programa “Autea suport a casa 6 a 12 anys” que és un servei que ofereix atenció i assessorament a les famílies amb fills i filles amb un diagnòstic de TEA. “La família és atesa durant 10 mesos per una professional especialitzada en neuropsicologia i en l’atenció a persones amb Trastorn de l’Espectre de l’Autisme. Els objectius del programa són enfortir les capacitats i estratègies parentals contextualitzades a les situacions i reptes de la vida diària, desenvolupar el coneixement sobre el TEA i sobre el desenvolupament infantil;  potenciar les interaccions positives i la comunicació efectiva entre els membres de la família, i fomentar la participació de l’infant amb TEA en rutines i activitats diàries estimuladores i inclusives que siguin beneficioses pel seu desenvolupament, entre altres”, ha especificat Martí. En aquest programa actualment hi ha  15 famílies ateses.

Per la seva banda, Claudia Rodrígues, presidenta de l’Associació de Síndrome de Down (ASDA) ha comentat que els 4.000 euros rebuts per Vall Banc serviran per a organitzar actes a la campanya de conscienciació que es té previst celebrar el dia 21 de març, amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down. “L’objectiu  és donar visibilitat al nostre col•lectiu, millorar la qualitat de vida, normalitzar i que la inclusió estigui present en tots els àmbits de la vida  de les persones amb la síndrome de Down”, ha comentat Rodrígues. La presidenta de l’ASDA ha mostrat el seu agraïment a Vall Banc per sumar en el repte per aconseguir  la inclusió real de les persones amb capacitat diferents, “si ho normalitzem no farà falta que parlem d’inclusió sinó de convivència”, ha conclòs. 

Vall Banc
Autea
associació de síndrome de down

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte